Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Næringslivsavis: - Ellos skal børsnoteres

Næringslivsavis: - Ellos skal børsnoteres
Netthandel

Ellos-konsernet har vært gjennom en lang og smertefull digitaliseringsreise. Nå melder Dagens Industri at deres eiere vurderer å ta dem på børs.

ANNONSE

Den gode gamle Ellos-katalogen er nå blitt til et helt konsern som består av nettbutikkene Ellos, Jotex og Stayhard. I deres siste offentliggjorte regnskap (2015) omsatte selskapet for cirka 2 milliarder svenske kroner.

Særlig Ellos har en sterk posisjon i Norge. Nettbutikken ble i 2015 kåret til Årets nettbutikk i Norge på netthandelskonferansen Load og omsetter for flere hundre millioner i Norge.

Ifølge den normalt pålitelige næringslivsavisen Dagens Industri jobber nå investeringsbanken ABG Sundal Collier med å utrede mulighetene for en børsnotering av Ellos Group. Også i 2015 var en børsnotering aktuelt, men ble den gang stoppet av svake resultater. Siden den gang har den gamle postordrekjempen vært gjennom en tøff prosess som blant annet har kostet mange ansatte uten tilstrekkelig digital kompetanse jobben. Nå synes konsernet å være på rett vei og lanserte blant annet tidligere denne måneden helt nye nettsider.

Nordic Capital vil ikke bekrefte at en børsnotering nå er aktuelt, men bekrefter overfor Dagens Industri at denne typen investeringsselskaper alltid er inne på eiersiden i en begrenset periode og fortløpende vurderer når de selge selge seg ut igjen.

(Foto: Ellos Group)

Del artikkel: