Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nedgang i salget av digitale matkasser - men tjente millioner

Nedgang i salget av digitale matkasser - men tjente millioner
Nordmenns appetitt på matkasser har flatet ut, men det stresser ikke Brandhubs toppsjef Kjetil Graver.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Ole Martin N. Evensmo

Matkasseselskapet Brandhub som eier både Godtlevert.no og Adams Matkasse opplevde nedgang i salget i fjor, men lønnsomheten var god. Nå lanserer matselskapet nok et digitalt matkonsept.

ANNONSE

I 2017 solgte selskapet Brandhub for totalt 643 millioner kroner. Det er en nedgang i salget på 84 millioner kroner fra 2016, da de omsatte for 727 millioner kroner. 

Selskapet eier matkasse-konseptene Adams Matkasse og Godtlevert.no, samt Lunsjlevert.no som leverer mat til bedriftsmarkedet.

Nylig lanserte selskapet også Proviant.no, et matkasse-konsept tilpasset studenter og andre opptatt av lave priser.

Skal vokse med nye konsepter 

Mye tyder på at de tradisjonelle matkassene fylt om med middager til det norske folk, har nådd en metningspunkt. Kjetil Graver som er administrende direktør for Brandhub avviser at selskapet ikke kan vokse i fremtiden om nordmenns interesse for matkasser ikke tar seg opp igjen.

– Hadde vi stått stille så hadde kanskje en slik tese vært riktig, men vi utvikler oss stadig, både gjennom nye konsepter og utvikling av de eksisterende matkassene, sier Graver til E24

Med Proviant har Brandhub inngått samarbeid med matvaregrossisten Orkla, samt Schibsted-eide Morgenlevering som sikrer dem ferske brød til Lunsjlevert.no.

– Vi gjør dette for å få flere bein å stå på. Samtidig skal vi ha lønnsomhet i dette hele veien, sier Graver. Han presiserer at selskapet skal drive med lønnsomhet, og signaliserer med det en annen vekststrategi enn Kolonial.no og de tre nedlagte konseptene Marked.no, Brødboksen.no og 123levert.no.

Del artikkel: