Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nelly.com om internasjonal ekspansjon 

Nelly.com om internasjonal ekspansjon 
Anna Ullman Sersé, daglig leder i Nelly.com.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Våger ikke satse på bredere målgruppe via egen nettside.

ANNONSE

I dag finnes Nelly.com i Norden, hvor de har sterkest forankring i Norge og Sverige. Det har lenge vært stille fra selskapet, helt inntil nylig, hvor det kom frem at de skal begynne å selge sitt eget merke NLY by Nelly gjennom markedsplassen Zalando.

I følge vår søsternettside Ehandel.se er det heller ikke det eneste som blir nytt for Nelly.com, som i likhet med CDON og Qliro Financial Services eies av Qliro Group. De skal nemlig splittes opp til tre selvstendige selskaper. 

Les også: Nelly og Zalando inngår samarbeid

På egne ben

Løsrivelsen fra CDON og Qliro medfører ikke de store forandringene, men Nelly.com får naturlig nok muligheten til å satse mer på sitt eget.  

- Vi i Nelly ser veldig positivt på at stå mer på egne ben. Det blir lettere for oss å fokusere på det som er viktigst for bare oss og ikke et helt konsern, sier Anna Ullman Sersé, daglig leder i Nelly.com, til Ehandel.se, og fortsetter:

- Først og fremst er det fokus på å klippe navlestrengen. Vi har hatt felles funksjoner som vi nå deler opp. Vårt fulle fokus er nå å bygge opp vårt eget system og struktur, samt bemanne ytterligere ettersom visse støttefunksjoner har vært sentrale. Det er det vi jobber med på kort sikt, men strategisk sett vil vi ikke gjøre noe annerledes. 

Tør ikke satse på bredere målgruppe

Det er særlig den unge målgruppen som har satt Nelly på kartet, og selskapet tar ikke sjansen på å miste sin sterke posisjon ved å satse på en bredere målgruppe på egen nettside. Det er nettopp derfor en internasjonal ekspansjonen via markedsplassen Zalando ble en utmerket løsning på problemet. 

- Vi har hatt et lønnsomhetsfokus allerede fra 2015, og Nelly var fra og med 2016 et lønnsomt selskap. Tanken er nå å forsøke å gå tilbake til litt mer vekst, men fremdeles lønnsom vekst. 

Ved å selge gjennom Zalando vil Nelly nå målgruppen sin på flere europeiske markeder, og kanskje samtidig flere eldre kunder, uten å risikere så mye. Nelly skal imidlertid sørge for å tilby flere produkter fra NLY by Nelly på egen side, i håp om å lokke til seg noen kunder som måtte oppdage merket hos Zalando. 

- Vi er redde for å miste vår unge målgruppe om vi begynner å style våre produkter på en annen måte, så det tør vi ikke gjøre på vår egen side. Men Zalando gir oss sjansen til å nå flere kunder og en større målgruppe. 

Les også: Zalando avslører fremtidsplanene

Er forberedt på konkurrenter

Selskapet har lenge hatt sin posisjon for seg selv, men det kommer stadig flere aktører på markedet. Blant annet den raskt voksende nettbutikken NA-KD, som ble etablert av Nelly-gründer Jarno Vanhatapio, i 2015.

Nelly har lenge operert uten noen store konkurrenter i sin nisje, og står fortsatt sterkt på det nordiske markedet. De tar dog ikke sin sterke posisjon for gitt. 

- Det kommer alltid til å komme aktører som vil være sterkere på dette området. Om vi ikke er forberedte på konkurrenter kommer vi til å dø. Vi må hele tiden jobbe med å kjenne oss trygge på hva vi står for, hva vi leverer og hvordan vi definerer oss mot andre konkurrenter, avslutter Anna Ullman Sersé.

Del artikkel: