Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nelly redder Qliro

Ole Martin N. Evensmo

I Qliro Groups ferske kvartalsrapport fremkommer det at konsernet fortsatt sliter med lønnsomheten. Vekst hos Nelly, særlig innen egne merkevarer, er et positivt innslag.

ANNONSE

Qliro Group har fortsatt problemer med å levere positive tall over tid. Den ferske børsmeldingen viser en omsetning i årets andre kvartal på 1 175 millioner svenske kroner, hvilket er en vekst på 8 prosent mot samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på -3,7 millioner svenske kroner. Inkludert den nye finanstjenesten Qliro Financial Services var resultatet -15,3 millioner svenske kroner.

I kvartalsrapporten fremkommer det at Gymgrossisten som lenge har vært konsernets mest lukrative nettbutikk, kun har en vekst på 5 prosent i et nå relativt modent nordisk marked for kosttilskudd. Konsernsjef Paul Fischbein forteller at klesbutikken Nelly derimot har fått vind i seilene etter at man har kuttet i de ekstreme internasjonale vekstambisjonene og fokuserer mer på hjemmemarkedet, Norden.

- I løpet av andre kvartal var Nelly for første gang omsetningsmessig konsernets største selskap. De positive effektene av Nellys fokus på de nordiske markedene begynner å vise seg og veksten i Norden var cirka 25 prosent, drevet av en sterk vekst i Sverige. En viktig del av Nellys vekststrategi er å øke andelen egne merkevarer. Det er derfor gledelig å kunne konstatere at salget av produkter av egne merkevarer har akselerert og gikk opp til 35 prosent av Nellys omsetning i det andre kvartalet. Denne fremgangen kommer til å være sentral for Nellys fremtidige lønnsomhet.

Selskapet melder også om Qliro Financial Services som har håndtert mer enn 1,5 millioner kundeordre, vekst hos CDON Marketplace, vekst hos Lekmer til tross for store lagerprosjekter og Gymgrossisten som altså sliter i et stadig mer modent marked. Les hele rapporten fra Qliro (pdf-fil)

Del artikkel: