Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

NetOnNet rendyrker lagershop-konsept

NetOnNet
(
Foto: Sebastian Ekstrand/Creative Commons/Lisens CC BY 3.0
Netthandel

Netonnet Group samler sin virksmomhet under varemerket NetOnNet og ekspanderer. Det betyr blant annet at butikkjeden SIBA opphører og blir digitalisert.

ANNONSE

Netthandelen skal utvikles videre, og en bred utbygging  av NetOnNets Lagershoper innledes. Eksisterende SIBA-butikker vil bli omgjort til NetOnNet Lagershoper, skriver selskapet i en pressemelding.

- Netonnet Group innleder en omfattende satsing. Vi samler ressursene og den lange erfaringen som SIBA og NetOnNet har bygd opp, og definerer en tydelig retning for vår virksomhet videre. Fokuset ligger nå på å utvikle og ekspandere NetOnNets framgangsrike varemerke og selvbetjeningskonsept. Med en godt utviklet netthandel, og en kraftig økning i antall Lagershoper, vil vi gjøre det enda lettere for enda flere å handle hjemmeelektronikk til lave priser, direkte fra lagerhyllen, sier Susanne Ehnbåge, administrerende direktør i Netonnet Group.

Endrer konseptet med Lagershoper

Allerede i 2016 vil NetOnNet åpne tre nye Lagershoper – i Östersund, Uddevalla og Stavanger. Det betyr at NetOnNet som i lang tid har hatt en av Norges mest populære nettbutikker, også får sin første lagershop i Norge. Parallelt innledes prosessen med å omdanne SIBA-butikker til NetOnNet Lagershoper.

- Netonnet Groups nye ledelse har lagt ned et godt stykke arbeid for å veve sammen og effektivisere virksomhetene i SIBA og NetOnNet. Målet er å bygge et sterkere og større foretak, med langsiktig lønnsom vekst og ekspansjon. Og dette er et viktig neste skritt i arbeidet, sier Roland Vejdemo, styreleder i Netonnet Group.

- Detaljhandelen går gjennom en digital omstillingsprosess, og kundene krever sømløs integrasjon mellom netthandel og butikkhandel. Med denne satsingen styrker Netonnet Group sin posisjon som markedets fremste netthandel med omnikanalkonsept i Sverige. Vi er stolte over all kunnskapen og erfaringen vi har bygd opp i SIBA gjennom 65 år, og som nå danner grunnlaget for Susanne Ehnbåges og hennes medarbeideres arbeid med å videreutvikle NetOnNets varemerke og konsept, sier Fabian Bengtsson, eier i Netonnet Group.

Artikkelen fortsatter under bildet.


NetOnNet har i dag 15 lagerbutikker i Sverige. Nå utvider selskapet sin satsing på konseptet.

NetOnNet har i dag 15 lagerbutikker i Sverige. Nå utvider selskapet sin satsing på konseptet.

Fullføres i 2017

Konsernet har totalt 53 butikker i Norden, hvorav 38 ikke er Lagershoper.

Mandag denne uken ble omgjøringen av fire SIBA-butikker iverksatt – i Växjö, Västerås, Sundsvall og Svågertorp. Samtidig startet en gjennomgang av forutsetningene på øvrige steder. Målet er å få etablert en konkret plan for omgjøringer og nye butikkplasseringer senere i år.

Arbeidet skjer suksessivt og ventes å være fullført i slutten av 2017. Frem til da vil SIBAs virksomhet på nett og i butikker fortsette som vanlig. SIBAs kunder vil i fremtiden bli betjent av NetOnNet. NetOnNet kommer til å overta ansvaret for SIBAs garantier, forsikringer, serviceforpliktelser og kundekort med opptjente bonuspoeng.

Siden 1999 har NetOnNet solgt hjemmeelektronikk.

Fortsetter å vokse

Netonnet Group økte omsertningen i 2015 til 6,37 milliarder svenske kroner. Det tilsvarer en vekst på to prosent sammenlignet med 2014. Med et EBIT-resultat på 68,2 millioner kroner var driftsmarginen på 1,1 prosent.

- Vi leverer et positivt resultat til tross for den sterke dollaren og den svake norske kronen. I løpet av året har vi dessuten påbegynt en omfattende utviklings- og effektiviseringsprosess i konsernet. Det har medført visse innkjøringseffekter og et noe forhøyet investeringsnivå, sier Susanne Ehnbåge.

Del artikkel: