Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettbutikk med mannen som kollega

Tredje året med målbevisst Singles´Day-satsing ga solid salgsvekst for Mimmis.no
Ekteparet bak Mimmis.no, Ole Johan W. Bredland og Marita W. Bredland.
Foto: Mimmis.no
therese.karlsrud.haugen

Valgte å satse fullt og helt på nettbutikk. 

ANNONSE

Marita W. Bredland og Ole Johan W. Bredland er gift og kollegaer i driften av nettbutikken for baby- og barneutstyr, som de selv har stiftet, Mimmis.no.

I tiden de startet opp har paret tidligere uttalt at Marita var butikksjef, mens Ole Johan skrev bacheloroppgaven Mimmis.no. Året var 2011, og de var også gravide med sitt tredje barn. Til tross for at baby- og barneutstyrsbransjen er tøff har nettbutikken klart seg bra, og har nå som mål å bli størst blant de små. 

Lager i kjelleren hos "Lille Mimmis"   

Nettbutikken var i drift i to år før paret bestemte seg for å åpne opp en stor fysisk butikk i Sandefjord sentrum, "Lille Mimmis". For å få en mer effektiv drift flyttet de nettbutikk lageret ned til kjelleren hos Lille Mimmis. Etter to vannlekkasjer og en drift som vokste seg seg for stor for plassen måtte lageret flyttes til et større sted nesten samme dag som siste vannlekkasje. Butikken ble lagt ned etter ett år. 

- Jeg ble med på lasset opp til det nye lageret og kontorene siden jeg gikk mer over til driften, innkjøp og varer i nettbutikken enn butikken. Da vi flyttet og vi ikke hadde egen butikksjef, kompetente nok folk i butikken og ikke noe tid til å lære opp la vi ned, sier Marita W. Bredland, medstifter i Mimmis.no, til eHandel.com

En fysisk butikk krever at det hele tiden står ansatte i kassen. Det ble vanskelig for Lille Mimmis å få denne kabalen til å gå opp, og det var da all drift gikk over på nettet. 

- Det beste med å drive nettbutikk er at vi kan jobbe fra hvor som helst. Vi kan jo ta med dataen til Spania om vi vil kontra fysisk butikk der noen må stå i kassen hele tiden. Der må du ha kunnskapsrike folk og få en kabal til å gå opp med ansatte, og har vi syke barn kan vi sitte hjemme og jobbe. Per idag bestiller jo også de fleste på nettet så det er mange fordeler med nettbutikk. 

- Han er hjernen, og jeg er hjertet

Det finnes tydeligvis noen fellestrekk mellom fordelene av å drive nettbutikk og ha ektefellen som kollega - begge deler kan være med på reise!

- Det beste med å jobbe sammen er at vi kan dra på forretningsreiser sammen, vi får jo derfor mange kjæresteturer. Det er veldig viktig for oss, hadde vi ikke hatt de hadde det ikke gått. 

Til tross for turene legger ikke Marita skjul på at det kan bli intenst å dele kontor.

- Det kan selvfølgelig bli intenst når vi sitter på samme kontor. Det som er negativt er vel at vi har noen forskjellige synspunkter. Ole Johan kan bare kjøre på, mens jeg kanskje er litt motsatt. Da er det veldig greit at jeg kan trekke han litt ned.

Samtidig virker det som de har funnet en god løsning, der Ole Johan står for systemet og nettsiden og nå også personalet, mens Marita tar seg av alt som har med varer og innkjøp å gjøre. 

- Det er noe vi begge to har bygd opp sammen, og jeg pleier å si at han er hjernen og jeg er hjertet.  

Del artikkel: