SĂžk
Close this search box.
SĂžk
Close this search box.
ANNONSE

Gravstein pÄ nett tar markedsandeler fra begravelsesbyrÄene

Gravstein24
Gravstein24.no ble startet av Ellingard Gruppen i 2017, for Ä tilby det norske folk en rimeligere og mer privat mÄte Ä bestille gravferder pÄ.
therese.karlsrud.haugen

SÄ det som sitt samfunnsansvar Ä senke prisen pÄ gravstein.

ANNONSE



Marius Lervold, daglig leder i Ellingard Gruppen, satset pÄ gravstein pÄ nett, som en protest mot provisjonspolitikken i gravferdsbransjen.

Ellingard Gruppen er landets stÞrste pÄ naturstein, og har lang erfaring innen gravferdsbransjen. Selskapet har rÞtter helt tilbake til 1905, og har siden 90-tallet vÊrt leverandÞr av gravstein til begravelsesbyrÄer i Oslo-omrÄdet.

Dette er en sÊrdeles dyr bransje i Norge, som i stor grad kommer av at begravelsesbyrÄene krever 30 prosent fra salget i provisjon. Etter Ä ha sett seg lei av provisjonspolitikken over lengre tid startet Ellingard Gravstein24.no i 2017, hvor de kuttet prisene pÄ gravstein med tilsvarende 30 prosent. Allerede fÞrste Äret skal salget ha eksplodert.

- Til tross for velferden i Norge, er det mange som ikke har rÄd til begravelser og gravstein. Fremdeles er det noe alle mÄ ha, og vi sÄ det nÊrmest som et samfunnsansvar Ä gi folk muligheten til Ä fÄ samme kvalitet og service til en rimeligere pris, sier Marius Lervold, daglig leder i Ellingard Monument som stÄr bak Gravstein24.no til eHandel.com. 

Ønsker fred og ro

Lervold mener ogsÄ at folk Þnsker fred og ro i prosessen rundt en begravelse og valg av gravstein, noe som ikke alltid samsvarer med den tradisjonelle praksisen i bransjen.

Produsenten Þnsket dermed Ä tilby en mer privat mÄte Ä bestille gravstein pÄ, og valget falt fort pÄ Ä etablere nettbutikk. Gravstein24 leverer gravstein over hele landet. 

- Vi var klare for Ä gjÞre noe, og idéen om satsningen pÄ nett kom ganske fort. Vi har alltid vÊrt innovative, og har bestandig investert i systemer fÞr pengene har kommet, noe som har vist seg Ä vÊre riktig. En av grunnene til at vi kan levere billigere gravstein er at vi investerer i systemer, og er blant annet i gang med Ä utvikle et nytt nÄ, som vi har investert et tosifret millionbelÞp pÄ. Det nye systemet Þnsker vi ogsÄ Ä selge til andre i gravstein og begravelsesbransjen.

MÞtte sinne hos begravelsesbyrÄene

Ellingard skal imidlertid ha mÞtt sinne nÄr de i oppstarten inviterte begravelsesbyrÄene fra tidligere samarbeid med pÄ sitt nye konsept for to siden. 

- ByrÄene fikk tilbudet, men endte som en nÊrmest kollektiv oppsigelse fra de alle, sier Lervold. 

Det var fÞrst i mai 2018 at Ellingard Gruppen kjÞpte opp SAGA BegravelsesbyrÄ, som nÄ er en del av Ellingard Gruppen. SAGA BegravelsesbyrÄ har langt lavere pris enn landsgjennomsnittet for gravferdstjenester.

Økte salget med 1000 gravstein pÄ ett Är

Til tross for at selskapet sÄ for seg en mulig utfordring med mÄlgruppen til Ä begynne med, kan Lervold nÄ meddele at nettbutikken benyttes av kunder i alle aldre.  

- Da vi satset pÄ nett var vi veldig spente, spesielt fordi det er sÄ mange eldre kunder. NÄ har vi kunder i alle aldre, og den eldste har hittil vÊrt 84 Är gammel. 

Fra 2017 til 2018 Þkte salget fra 300 til 1300 gravstein, noe som tilsvarer 10 prosent av markedet i Norge. Om fem Är forventer selskapet Ä ha minst 20 prosent. 

Del artikkel: