Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettbutikk-utvikler henter inn 20-åringer fra BI til ekspertgruppe

Nettbutikk-utvikler henter inn 20-åringer fra BI til ekspertgruppe
De seks markedsføringsstudentene fra BI (f.v) Maggie Tvedt, Karoline Vogt Hannestad, Olav Rasmussen, Silje Lygre Unnvik, Karoline Vogt Hannestad og Denise Molo Candelario, blir nå Digitrolls nye forbruker-eksperter.
Foto: Arvid Steen
therese.karlsrud.haugen

Skal kartlegge unge menneskers handlemønster på nett.

ANNONSE

Man vet at millennials-generasjonen, og de som er hakket yngre handler mye på nett. Det mange ikke vet er kanskje hvorfor de i alderen 20-30 år netthandler så mye, og hva som skiller de gode nettbutikkene fra de dårlige i deres øyne. 

Forventningene til all handel er i endring, og nå som den yngre generasjonen får mer kjøpekraft, er det ifølge netthandelsekspert og byråleder Patrick Dahl ytterst nødvendig å bruke tid på å forstå hva det er de unge vil ha.Patrick Dahl, daglig leder i Digitroll. Foto: Digitroll

Les også: Derfor bør bedriften din bruke tid på å forstå generasjon millennials

I den forbindelse hyrer hans webbyrå Digitroll nå inn seks markedsføringsstudenter i tyveårene, til sin ekspertgruppe, som skal utgjøre totalt ni personer.  

BI-studenter som forbruker-eksperter

Tanken bak satsningen er at de nye ekspertene skal dele hva de mener er gode nettsider, hvordan de shopper og hvordan nettbutikker skal fange deres oppmerksomhet.  

- Vi har lenge snakket om hvor viktig det er å tilpasse nettsiden din folk i tyveårene, om dette er målgruppen din. Det høres logisk ut, men selv om du selger varer til tyveåringer, ser vi ofte nettsider som er designet for 40-50 åringer. Det blir helt feil. Derfor er vi veldig glade for å få med seks, dyktige BI-studenter med i vårt ekspertpanel, sier daglig leder i Digitroll, Patrick Dahl, til eHandel.com. 

Studentene får muligheten til å være Digitrolls forbruker-eksperter i minimum ett år, med mulighet for forlengelse. Planen er også å få inn to interns fra høsten av. 

- Vi har aldri gjort dette før, og i bransjen er det få nettbutikk-utviklere som har gjort lignende før. Men vi har troen på at de unge vil bidra med mye kunnskap om det å bruke nettet. Vi kan ikke bare sitte rolig å snakke om at de unge er en viktig ressurs for alle som eier nettbutikker. Vi må ut å høre hva de unge vil, ønsker og forventer av norske nettbutikker, sier Dahl. 

Utålmodige og brutalt ærlige

Studentene skal levere artikler, stille opp i intervjuer og være forbruker-eksperter i forbindelse med blant annet nettundersøkelser. I tillegg skal de få bistå med rådføring av Digitrolls kunder. 

- Studentene er valgt ut fordi de er aktive nettbrukere. De tilhører en generasjon som nærmest har nettbrett og mobil limt fast i hånden til enhver tid. De er utålmodige, og vet hva som er gode nettbutikker for dem. Og de er brutalt ærlige; er ikke nettbutikken din god nok; ikke nok bilder, informasjon osv, så sveiper de eller taster deg bort, sier Dahl.  

- Vi er stort sett på mobilen

Dette blir en helt ny måte for både nettbutikk-utviklerne og studentene selv å finne kunnskap om netthandel på. 

- Vi bruker nettet stort sett ukentlig til å shoppe og orientere oss rundt. Vi er stort sett på mobilen, derfor er nettsider som ikke er laget for effektiv mobilbruk, lett å sveipe forbi. Og det finnes mange av dem, for å si det slik . Vi synes det er en kjempespennende mulighet for oss aktive nettbrukere å bli hørt, og for å bli med å påvirke dagens nettbutikk-eiere. Vi ser fram til samarbeidet med Digitroll ,sier Digitroll-ekspert og BI-student, Silje Lygre i en kommentar. 

 

Del artikkel: