Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettforhandlerens fortjeneste nær 3 milliarder dollar - men aksjen faller

1 av 5 netthandelskjøp gjøres hos markedsplassene
Amazons tredje kvartal ga en fortjeneste på tre milliarder dollar.
Johanna Allhorn

Omsatte for 473 milliarder kroner på ett kvartal.

ANNONSE

Netthandelgiganten Amazon rapporterte sent i går kveld, sin tall for årets tredje kvartal, og det er ingen tvil om at nettforhandleren fortsetter sin suksess. 

I løpet av kvartalet solgte Amazon for 56,6 milliarder dollar, som tilsvarer rundt 473 milliarder norske kroner. Det innebærer en økning med 29 prosent sammenlignet med de samme månedene i fjor. Driftsresultatet økte samtidig til 3,7 milliarder dollar, hvilket er en betydelig økning fra forrige årets tredje kvartal, da samme post havnet på, i denne sammenheng, beskjedne 347 millioner dollar. 

Amazon Business drar inn

I en kommentar til rapporten løfter Amazons administrerende direktør frem selskapets virksomhet Amazon Business, som retter seg mot selskaper og organisasjoner som trenger å gjøre ulike former for innkjøp.

Amazones nettoinntekt for det gjeldende kvartalet landet på 2,9 milliarder dollar, noe som også er et stort hopp fra tilsvarende tall fra 2017, da fortjenesten var 256 millioner dollar. Økningen var imidlertid lavere enn hva flere analytikere hadde regnet med, og utgivelsen av rapporten skal av flere medier ha blitt fulgt av et trykk på Amazons aksjemarked. 

Del artikkel: