Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettgiganten begir seg ut på ny kategori - skal selge hus

Nettgiganten begir seg ut på ny kategori - skal selge hus
Amazon innleder samarbeid med flere store navn innen eiendom i USA i forbindelse med ny tjeneste.
Julius Gunnilstam

Først og fremst produkter til huset.

ANNONSE

Tirsdag denne uken lanserte Amazon en ny tjeneste kalt TurnKey, som skal gjøre det enklere for amerikanere å kjøpe nytt hus. Navnet skal signalisere en friksjonsfri opplevelse hvor Amazon skal samarbeide med flere store navn innen eiendom i landet.

Faktumet er dog at Amazon ikke ser ut til å ha spesielt mye med selve boligsalget å gjøre, da det er det selskapet Realogy som står for. Det Amazon virker mest interessert i er å tilby produkter og tjenester til de nye huseierne. 

Innreder med smarte assistenter

De som kjøper bolig via TurnKey skal nemlig få Amazon-produkter og tjenester for opp til 5000 dollar. Om huset koster mellom 150 000 og 399 999 dollar kommer Amazon for eksempel til å installere sine smarte assistenter Echo Dot og Echo Show samt den smarte ringeklokken Ring. Kjøper man er dyrere hus får man enda flere smarte produkter fra Amazon installert "uten kostnad". 

Utover at huset innredes med Amazons enheter skal boligkjøpere via TurnKey også få tilgang på nettgigantens tjenester innen blant annet vaskehjelp og vedlikehold.

Amazons nye boligkjøp-tjeneste er lansert i rundt tyve amerikanske byer. Og selv om ikke Amazon selger noen hus i praksis kan tjenesten forstås som et første steg for å sjekke interessen av det å kjøpe bolig via Amazon. 

Del artikkel: