Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Netthandel i Europa verdt 621 milliarder euro

Netthandel i Europa verdt 621 milliarder euro
Omsetningen for netthandel i Europa fortsetter å vokse.
iStock
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Det forventes en økning på 13,6 prosent fra 2018.

ANNONSE

Netthandelen i Europa er forventet å vokse med 13,6 prosent fra i fjor - og vil isåfall være verdt 621 milliarder euro innen utgangen av 2019, i følge en rapport fra Ecommerce Foundation.

Rapporten viser at den største delen av omsetningen kommer fra Vest-Europa, men det er her i nord det blir brukt mest penger per forbruker. I Nord-Europa bruker vi 2,046 euro på netthandel per person i året - mens gjennomsnittet i Europa er 1,346 euro per forbruker i løpet av et år.

Store forskjeller blant de europeiske landene

Sveits, Danmark og England har størst andel forbrukere som handler på nett med hele 85 prosent i løpet av 2018 - i motsetning til land som Romania og Ukraina som ligger på under 26 prosent forbrukere, som handlet på nett i fjor. Øst-Europa står også for kun 23 milliarder euro av den totale omsetningen på 547 milliarder euro i 2018. 

Det vises også i rapporten store forskjeller mellom landene når det kommer til andel av befolkningen, som har tilgang til internett. I Island har 99 prosent tilgang til internett, men i Ukraina er det kun 64 prosent med internettilgang.

Dette i tillegg til at lojaliteten til de fysiske butikkene rundt om i Europa er vekslende, påvirker selvsagt hvor i Europa omsetningen vokser mest. Til eksempel er kunder i Kosovo og Montenegro mer sannsynlig å avstå fra å handle på nett, mens det i Polen er kun to prosent som foretrekker fysiske butikker fremfor nettbutikker.

Del artikkel: