Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Netthandelen merker motgang

Netthandelen merker motgang
Per Einar Ruud, kredittøkonom i Bisnode.
Foto: Bisnode
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

– Det ser ut som at den tidligere forklaringen om at konkurransen fra netthandel påvirker butikkene ikke lenger gjelder, sier Per Einar Ruud, kredittøkonom i Bisnode.

ANNONSE

Data- og analyseselskapet Bisnode forteller i en pressemelding at konkurstallene innen detaljhandel er 6,7 prosent høyere i perioden fra januar til mai i år, samt at det er netthandel som merker mest motgang med hele 23,5 prosent økning i konkurser og tvangsavviklinger i løpet av de første fem månedene i år.

Kredittøkonom i Bisnode, Per Einar Ruud, forteller at det ikke er noe dramatisk utvikling i antallet konkurser så langt i år, men at konkurstallene fortsatt er høye da de sammenlignes med fjorårets tall, som var de høyeste konkurstallene på mange år. 

Bekymringsfullt at konkursene fortsetter innen detaljhandel

Bisnode skriver at økt netthandel ofte har vært forklaringen på at så mange butikker ender i skifteretten - men at det nå viser seg at det ser minst like ille ut for dem som driver butikk på nett. 

– Det er nå sterk konkurranse mellom nettbutikkene, samtidig som utenlandske nettbutikker nok også tar sin del av handelen, det kan være noen av årsakene til økningen i konkurser for dette segmentet, forklarer Ruud.

Del artikkel: