Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk tech-profil spår at Amazon kommer til Norge innen ett år

Norsk tech-profil spår at Amazon kommer til Norge innen ett år
Amazon vil bli en stor suksess i Norge.
therese.karlsrud.haugen

Gründeren Are Traasdahl tror Amazon kommer til Norge, og mener at det kan bli minst like stort her til lands som i statene.

ANNONSE

Gründeren Are Traasdahl er sikker på at det store netthandelsselskapet Amazon kommer til Norge, men tror det kan ta noen år før full etablering.

På Virkes Handelskonferanse i Oslo denne formiddagen understreker Traasdahl i sitt foredrag at Amazon har 100 millioner medlemmer, og at 70 prosent av alle amerikanske hushold abonnerer på Amazon prime. Traasdahl har ingen tvil om at selskapet kan bli like stort i Norge. 

- Det er en stund før Amazon er i Norge, det er et komplisert land logistikkmessig, men jeg tror de lanserer forsiktig i løpet av ett år. Deretter trykker det nok ikke ordentlig til før om 3-4 år tror jeg, sier Traasdahl til E24

Under Handelskonferansen påpekte han at han var usikker på hvor lang tid dette vil ta i Norge. 

I USA foregår halvparten av all netthandel, og 4-5 prosent av all detaljhandel på Amazon.

Høyttaleren Alexa er Amazons nyeste innovasjon. Traasdahl ser ikke bort i fra at selskapet kan videreføres til tjenestesektoren med denne typen teknologi. 

- Det er ikke lenger til Amazon for alvor går inn i tjenestesektoren. Om kort tid kan du spørre Alexa om å tegne en ny og bedre forsikringsavtale, sier gründeren.

Selskapet blir med andre ord stadig større, og det har blitt varslet om at Amazon vil innta Sverige i løpet av 2018, informerer E24.

Traasdahl bekrefter under Handelskonferansen at selskapet gradvis sprer seg i verden, og at de nå jobber for å komme inn i India og Kina samt litt i Sverige. 

Del artikkel: