Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Netthandelsgruppen kjøper ferdigmatkonsept

Netthandelsgruppen kjøper ferdigmatkonsept
Gründerne av Makroboks.no, Lars Furuseth og Oliver Tin Seiung Yuen.
therese.karlsrud.haugen

- Vi tror det er mulig å konkurrere mot aktører som Adams Matkasse og Godtlevert.

ANNONSE

I tillegg til å drifte nettbutikkene Tights.no, Comfyballs.no, Soma.no og Weightless.no kjøper nå Netthandelsgruppen opp et nytt konsept, som tar sikte på sunne ferdigretter på farta.  

Konseptet heter Makroboks.no og ble startet av de to barndomskompisene, Lars Furuseth og Oliver Tin Seiung Yuen, i 2016. De hadde alltid drømt om å starte noe sammen og har siden barndommen drevet med diverse småprosjekter.  

Les også: Netthandelsgruppen økte salget med 44 prosent - sikter mot 150 millioner i år

Sunn mat på farta

Inspirasjonen til idéen om å begynne med spiseklare ferdigmåltider fikk de fra USA, samtidig som de to gründerspirene savnet et alternativ til sunn mat på farta mellom treningsøktene. 

- Begge er opptatt av å trene, men vi følte aldri vi hadde tid til å spise sunt og kom da på idéen om sunne ferdigretter. Vi startet med å lage all maten selv og stod også for levering, men har etterhvert fått outsourcet begge deler. Ferdigmåltidene blir nå levert på døra med budbil og trenger kun og varmes opp, sier Lars Furuseth, medgründer av Makroboks, til Ehandel.com. 

- Glir godt sammen med Tights.no

Makroboksene leveres i første omgang kun på Østlandet, men selskapet ser for seg å utvide etterhvert. Selskapet holder til på Ryen i Oslo, hvor de er nærmeste nabo til sin nye samarbeidspartner. 

- Vi har hatt dialog med Makroboks siden 2017 og synes det glir godt inn sammen med våre øvrige konsepter som Tights.no. Timingen for et samarbeid er god nå og vi ser store synergier, sier Per William Frøisland, daglig leder for Netthandelsgruppen, til Ehandel.com. Lars Furuseth fra Makroboks.no og Per William Frøisland fra Netthandelsgruppen tar et fast håndtrykk etter inngått avtale.

I fjor omsatte ferdigrett-selskapet for 4,4 millioner - det ønsker de å tredoble. Planen er på sikt å også kunne selge produktene gjennom utsalgssteder som på treningssentre.  

- Det er veldig spennende å få med Netthandelsgruppen på laget. Vi har fått på plass en del kapasitet, men ikke nok kunnskap knyttet til markedsføring og den slags. Derfor tar vi dette videre med de som har kraft til å eskalere konseptet, sier Lars Furuseth. 

Tar opp kampen med matkassene

Makroboks tilbyr både enkeltbestillinger og abonnement i sin nettbutikk, hvor kunden kan få et fast antall ferdigmåltider i uken. Kundene kan enkelt se næringsinnholdet i alle rettene på hjemmesiden og kan huke av for ingredienser de ikke ønsker eller eventuelle allergier.  

- Ferdigmåltider er en stor trend i utlandet og vi ser at det også er et voksende marked for det i Norge. Det er vanskelig å si hvor stort det kan bli, men vi mener vi lanserer på et gunstig tidspunkt og er tidlig ute. Vi tror det er mulig å konkurrere mot aktører som Adams Matkasse og Godtlevert, fordi her må kundene fremdeles lage maten. Vi gjør det enda enklere, sier Lars Furuseth. 

Del artikkel: