Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettmataktør inngår samarbeid med Norges Blindeforbund

Nettmataktør inngår samarbeid med Norges Blindeforbund
Adm. dir i Kolonial.no, Karl Munthe-Kaas, og generalsekretær i Norges Blindeforbund Arnt Holte.
Bilde: Åsmund Holien Mo/Kolonial.no/Pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Både nettsider og app er bygget med tanke på universell utforming, og kan enkelt brukes av både blinde og svaksynte

ANNONSE

Norges største matbutikk på nett, Kolonial.no, har inngått et langsiktig samarbeid med Norges Blindeforbund

- Vi er veldig glade og stolte over at Kolonial.no er blitt en av våre hovedsamarbeidspartnere, sier Arnt Holte, generalsekretær i Blindeforbundet, i en pressemelding.

Universell utforming

Kolonial.no ble startet i 2013 og er nå Norges største matbutikk på nett. 

Både nettsider og app er bygget med tanke på universell utforming, og kan enkelt brukes av både blinde og svaksynte ved hjelp av blant annet talestyring og VoiceOver.

- For første gang i mitt liv kan jeg «gå i butikken» og handle alene, samtidig som jeg enkelt får oversikt over vareutvalget, forteller Holte.


Arnt har vært blind hele livet, og handler for første gang ukens dagligvarer helt alene.

Arnt har vært blind hele livet, og handler for første gang ukens dagligvarer helt alene. Foto: Åsmund Holien Mo/Kolonial.no/Pressebilde

Inspirerende frihet

Gründer og administrerende direktør i Kolonial.no, Karl Alveng Munthe-Kaas, er også veldig fornøyd med å ha inngått samarbeid med Blindeforbundet. Han synes det har vært inspirerende å høre om det Arnt forteller, og synes det er gledelig at tjenesten deres fungerer så godt for blinde og svaksynte. 

- Det er spesielt gøy å høre Arnt beskrive den friheten det gir, at man ikke lenger trenger å være avhengig av andre for å gå i butikken, forteller Munthe-Kaas. 

- Tilbudet er dessverre ikke landsdekkende, men det betyr jo ikke at vi ikke kan oppfordre de som har muligheten til å bruke den, sier Holte avslutningsvis.

Del artikkel: