Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ni av ti virksomheter vil investere i AI-teknologi

Ni av ti virksomheter vil investere i AI-teknologi
Imran Afzal, markedssjef for Adobe i Norden.
Foto: Pressebilde: Adobe/Rune Lundø Photography
therese.karlsrud.haugen

Men bare en av fire er på ønsket nivå.

ANNONSE

Nordiske virksomheter satser mer og mer på kunstig intelligens (AI) for å levere mer relevante og personaliserte kundeopplevelser uten å kompromisse med GDPR. Nesten ni av ti planlegger å ha på plass AI-teknologi for slike formål innen utgangen av 2020, i følge en undersøkelse gjort av programvareselskapet Adobe. 

- Nordiske selskaper vet at de trenger å komme nærmere kundene og gi dem mer personaliserte tjenester for å være relevante, sier Imran Afzal, markedssjef i Adobe Norden i en pressemelding.

Investerer i kompetanse

Samtidig viser det seg at bare en av fire er på ønsket nivå. To av tre virksomheter oppgir at de samler for mye data fra for mange kilder, og litt over halvparten sier de ikke klarer å prosessere dataene raskt nok. Litt under halvparten mener GDPR har vært en begrensning for deres satsing på personalisering.

Adobes undersøkelse tyder på at nordiske virksomheter ser på kunstig intelligens som løsningen på disse problemene. De har ikke bare en ambisiøs tidsplan for implementeringen av teknologien, men investerer også mye i kompetanse for å utnytte den. 

- Å komme opp på et nødvendig nivå for dataanalyse kan ha virket umulig for bare noen år siden, sier Imran Afzal, som er markedssjef i Adobe Norden i en pressemelding.

Nå ansetter 72 prosent av nordiske virksomhetene folk med relevant kompetanse innenfor IT, dataanalyse og kundeservice, mens 66 prosent driver intern kompetanseutvikling på området, med stort fokus på markedsføring, etikk og kundeservice. 

- Med AI får man raskt viktig kundeinnsikt fra store mengder data, sier Afzal.

Del artikkel: