Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nok en aktør vil ha en bit av det lukrative og digitale matkasse-markedet

Nok en aktør vil ha en bit av det lukrative og digitale matkasse-markedet
Bilde: Bjørn Skomakerstuen / eHandel.com
Ole Martin N. Evensmo

Matvarekjeden Meny fortsetter sin digitale satsing og lanserer sine egne matkasser og utfordrer dermed blant annet Godtlevert.no og Adams Matkasse.

ANNONSE

Å selge mat på nett har frem til nå ikke vært en særlig lønnsom affære. De eneste som har klart seg ålreit sett i fra et lønnsomhetsperspektiv er Brandhub AS og deres matkasser Godtlevert.no, Proviant.no og Adams Matkasse.

Nå ønsker Meny-kjeden å gi dem konkurranse med egne matkasser. De er riktignok uten abonnement i motsetning til sine konkurrenter. Kassene vil inneholde middag for to.

- Å kjøpe matkasser i butikken gir fleksibilitet. Da kan du selv velge når du ønsker en matkasse og bestemme hvilken av rettene du vil ha. Ønsker du kassene levert hjem, kan du bestille via vår nettbutikk, sier Espen Lie, leder av MENY-Lauget og kategoriansvarlig for ferskvare i Meny i en pressemelding.

Til tross for at matkassenes popularitet i Norge har roet seg de siste par årene, har Meny stor tro på konseptet. Men har studert flere titalls supermarkeder i Europa og USA og deres konklusjon er at det går mot stadig flere enklere, ferdiglagde middagsløsninger i butikk og alle tilbyr «Meal Kits».

Det siste året har matvarekjeden lansert fire nye middagskonsepter i sine butikker, og nå forlenges altså satsingen med matkasser.

Kassene lages i samarbeid med Kokkeløren som selv selger matkasser i Norge, men enn så lenge i liten skala. I fjor omsatte de for ca 4,5 millioner kroner.

I første omgang vil matkassene være tilgjengelige i 24 butikker i Oslo, Akershus og Drammen, opplyser Meny. 

Del artikkel: