Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nok en nordisk nettaktør satser i Baltikum - tilfeldighet eller ny trend?

Nok en nordisk nettaktør satser i Baltikum - tilfeldighet eller ny trend?
Mikael Olander ser østover i jakten på mer omsetning for Bygghemma Group.
Foto: Skjermdump fra Moobel1.ee og bilde fra Bygghemma Group
Ole Martin N. Evensmo

Bygghemma Group melder at de kjøper Furniture1 og sikrer seg dermed en solid posisjon i Baltikum. Oppkjøpet kommer samme uke som at også en annen nordisk nettbutikk melder at de ønsker å satse østover.

ANNONSE

Denne uken ble det kjent at nettbutikken Maxgodis ønsker å satse i Estland og på sikt også i resten av Baltikum, altså Latvia og Litauen.

Bygghemma som opprinnelig er et svensk selskap, med det norske investeringsselskapet FSN Capital som største eier, utvider nå også horistonten.

- Gjennom oppkjøpet blir vi ledende i de raskt voksende nettmarkedene for møbler og boligmøbler i Baltikum, sier konsernsjef Mikael Olander i en børsmelding.

Furniture1 er en kjent online-aktør innen kategorien møbler og interiør. De senere årene har selskapet hatt en årlig vekst på ca 73 prosent.

Inntekter for siste tolv måneder (september 2017-august 2018) var på 200 millioner svenske kroner, og ifølge Bygghemma kan selskapet vise til god lønnsomhet sammenliknet med liknende aktør i bransjen.

Selskapet ble stiftet i Litauen i 2008, i dag opererer det i de baltiske landene samt i Kroatia, Ungarn, Bulgaria, Slovenia, Hellas og Romania.

Bygghemma betaler 30 millioner kroner for 30 prosent av selskapet. De har også sikret seg en opsjon som gjør at de kan øke sin eierandel til 80 prosent.

Del artikkel: