Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nok en norsk nettbutikk velger robotlager

Historisk nedgang i sportsbransjen - sykkelsalget reddes av el-syklene
Bilde: Ajith Kumar/Flickr/CC BY 2.0
Bjørn Skomakerstuen
bjorn@ehandel.com

Nå er det lageret til Bikeshop.no i Skoppum utenfor Horten som skal robotiseres.

ANNONSE

Bikeshop.no, som er en del av selskapet Lilland Sport AS, investerer i AutoStore-lager med Swisslog på laget.

Robot-løsningen installeres i et nytt påbygg ved siden av de eksisterende lagerlokalene i Skoppum i Vestfold.

Den nye lagerløsningen skal være i drift fra mars 2018, kommer det frem i en pressemelding.

- Sykkelsporten har hatt en sterk vekst de siste par årene når det gjelder antall sykkelritt, forskjellig sykkeltyper, jobbpendlere eller vanlige mosjonister som tar i bruk sykkel som treningsform. Dette har resultert i et bredere varesortiment og en økt omsetning for oss, forteller Håkon Lilland, daglig leder hos Lilland Sport AS.

Startet på gutterommet

Selskapet, som ble startet på gutterommet til Lilland i 2006, omsatte i fjor for drøyt 147 millioner kroner. Resultatet før skatt i fjor endte på nesten 11,7 millioner kroner.

For å kunne starte sykkelbutikken måtte Lilland selge konkurransesyklene sine. For deler av dette kjøpte han en nettbutikk til 5000 kroner, som først etter to måneders drift kunne innkassere sitt første salg.

- Det første salget var en Tacx Sirius rulle. Jeg husker det som det var i går. Jeg var i ekstase! sier han på selskapets egen nettside.


Slik ser det ut på Stormberg-lageret i Kristiansand. 48 roboter og 41 000 kasser ser til at nettkundene får sitt.

Slik ser det ut på Stormberg-lageret i Kristiansand. 48 roboter og 41 000 kasser ser til at nettkundene får sitt. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Kompakt løsning

AutoStore er en kompakt lagerløsning spesielt egnet for netthandelsbedrifter.

Alle varene som går oppi en kasse skal lagres i en kasse. Kassene er stablet oppå hverandre og danner en slags kubeform. Robotene som er plassert på toppen av kuben har som oppgave å hente og levere alle kassene med varer til arbeidsstasjonene.

Løsningen er det som på logistikkspråket kalles en «gods-til-person-løsning». Plukkeren eliminerer alt av uproduktiv tid som medgår på et konvensjonelt manuelt lager ved at plukkeren må gå fra hylle til hylle for å ferdigstilt en kundeordre.

Med en AutoStore-løsning, kan plukkeren konsentrere seg om plukking og pakking fra én og samme arbeidsstasjon, som igjen fører til en kraftig økning i plukkeffektiviteten.


Her mates det fortløpende varer inn i AutoStore-systemet på XXL-lageret på Nordkisa i Ullensaker kommune like ved Gardermoen.

Her mates det fortløpende varer inn i AutoStore-systemet på XXL-lageret på Nordkisa i Ullensaker kommune like ved Gardermoen. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Del artikkel: