Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nordens største dyrebutikk-kjede blir enda litt større - kjøper pure playeren VetZoo

Nordens største dyrebutikk-kjede blir enda litt større - kjøper pure playeren VetZoo
Finske Musti ja Mirri er med sin tilstedeværelse på nett, og med 250 butikker i porteføljen i Norge, Sverige og Finland, en betydelig aktør. Nå har de sikret seg nettbaserte og svenske VetZoo for å bli enda mer omnikanal.
Illustrasjon: Musti ja Mirri/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Finsk milliard-selskap fortsetter å kjøpe opp konkurrenter for å bygge seg større, bedre og sterkere.

ANNONSE

Den finske dyrebutikkjeden Musti ja Mirri, som eies av det svenske investeringsselskapet EQT, har igjen vært på oppkjøpstokt.

Nå er det svenske VetZoo, pure playeren som har holdt på siden 2010, som er havnet på finske hender.

Pure player blir kanalsamspiller

VetZoo omsatte i fjor kjæledyrsprodukter på nett i Norge og Sverige for drøyt 123 millioner kroner.

Oppkjøpet skal styrke Musti ja Mirris tilstedeværelse på nett, samt at det er et steg videre i en strategi hvor kanalsamspillet mellom fysiske butikk og nett skal økes og forbedres.

- Som et resultat av oppkjøpet håper og ønsker vi å doble omsetningstallene på nett fra syv til 14 prosent. Og vi har en klar ambisjon om å nå 20 prosent om noen få år, sier Johan Dettel, partner og invsteringsrådgiver i EQT Mid Market, i en pressemelding.

Vokser ved oppkjøp

Tidligere har Musti ja Mirri kjøpt opp dyrebutikkjedene Arken Zoo og Djurmagazinet, samt dyrefrisørsalongene Trimmis og veterinærkjeden Vettis.

Musti ja Mirri omsatte totalt for 154 millioner euro i 2016.

Med dagens kronekurs tilsvarer det cirka 1,46 milliarder norske kroner.

VetZoo kommer til å drives videre under samme merkenavn som før.

Tilvekst til den digitale forankringen

Musti ja Mirris administrerende direktør, David Rönnberg, sier at VetZoo er en stor tilvekst for den digitale forankringen innen mat og utstyr til hunder, katter og andre animalske skapninger i Norden.

- Kundene våre ønsker en enkelt tilbyder som har alt på et sted. Nå vil vi trolig kunne respondere både kjappere og bedre i flere kanaler, og fortsatt holde oss på topp innen vår bransje i Norden, sier han i den samme pressemeldingen.

Funfact: I desember i fjor ble det klart at EQT, som den kjente svenske Wallenberg-familien er involvert i, kjøpte det norske roboteventyret AutoStore fra Nedre Vats i Rogaland for drøyt fire millarder kroner.

Del artikkel: