Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nordic Capital selger Ellos Group for 2,2 milliarder

Nordic Capital selger Ellos Group for 2,2 milliarder
Daglig leder i Ellos Group, Hans Olsson.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Skal styrke netthandelens europeiske ekspansjon og vekst.

ANNONSE

Private equity-selskapet Nordic Capital, som tok over Ellos Group i 2013, selger nå netthandelsgruppen til det nederlandske moteselskapet FNG for 2,4 milliarder svenske kroner, tilsvarende 2,19 milliarder norske kroner. Nordic Capital fortsetter som minoritetseiere i selskapet.

Nordic Capital har de siste årene gjort flere investeringer i konsernet og styrket selskapet med sin ekspertise innen blant annet netthandel, merkevare og forbrukere, men nå er det altså klart for en ny eier til å ta steget videre. 

Les også: Ellos omsatte for 2 milliarder kroner i fjor

Skal tas ut i Europa

Planen med oppkjøpet er å fortsette Ellos Groups europeiske ekspansjon og vekst, ved at Ellos får muligheten til å selge FNGs merkevarer på sine egne netthandelsplattformer i Norden samt nå ut til nye kundegrupper i Europa gjennom FNGs butikker og nettbutikker.  

- Sammen med Nordic Capital har vi gjort betydelige investeringer de siste årene for å styrke Ellos Group ved å fokusere på utviklingen av møbelsalg hos Ellos, Jotex og vår nye nettbutikk Homeroom, sier Ellos Group-sjef Hans Olsson i en pressemelding, og fortsetter:

- Europeisk ekspansjon er det naturlige neste steget for Ellos Group, og kan bli gjennomført med FNG som vår nye eier, sier Ohlsson.

- Et godt tillegg til FNG

FNG, som er børsnotert på Euronext Brussels og Euronext Amsterdam, ble grunnlagt i 2003. Selskapet eier en rekke merkevarer innen mote. Selskapet har i dag over 3000 ansatte og en omsetning på rundt 500 millioner euro. 

- Ellos Group er en markedsleder i det nordiske markedet med en attraktiv miks av klær og hjemmeinteriør, med en sterk posisjon av egne merkevarer. Sammen med selskapets godt utviklede service-plattformer, er Ellos Group et godt tillegg til FNG, og det er veldig spennende å ta dette neste store skrittet for vårt selskap, sier FNG-sjef Dieter Pennickx, i en pressemelding. 

Les også: Ellos om veien mot 100 millioner med ny nettbutikk

Del artikkel: