Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nordiske giganter med sterk vekst

Ole Martin N. Evensmo

To store nordiske selskaper har nå offentliggjort sine resultater for 2014. Begge imponerer med rask vekst og økt lønnsomhet.    

ANNONSE

CDON Group som nylig byttet navn til Qliro Group offentliggjorde i dag omsetningstallene for fjorårets siste kvartal, samt de samlede omsetningstallene for 2014. Les hele årsrapporten til Qliro Group.

Selskapet omsatte i fjor totalt for 4,97 milliarder svenske kroner, noe som tilsvarer 4,7 milliarder norske kroner. Resultat etter skatt endte på 5,4 millioner svenske kroner, hvilket er en vesentlig forbedring fra 2013 da selskapet gikk 67,3 millioner svenske kroner i minus.

Qliro Group er børsnotert og lokalisert i Sverige, men har også en betydelig satsing i Norge. Deres største nettbutikk er CDON.com som omsatte for nesten 2 milliarder kroner i 2014, (hvorav anslagsvis 25 prosent var i Norge basert på tidligere uttalelser fra CDON). Med en omsetning på cirka 500 millioner kroner i Norge er CDON.com dermed en av Norges største nettbutikker. I porteføljen til Qliro finner vi også nettbutikker som Tretti.no, Nelly.no, Lekmer.no og Gymgrossisten.no. Verdt å merke seg er for øvrig at CDONs arbeid med å bli en nordisk markedsplass nå ser ut til å bevege seg i riktig retning. Ifølge den ferske rapporten er det nå 402 eksterne nettbutikker som selger via CDON Marketplace.

Også Hennes & Mauritz Group offentliggjorde resultatet for 2014 i dag. Med en omsetning på 151 milliarder svenske kroner (økning på 18 prosent sammenliknet med 2013) og et resultat etter skatt på nesten 20 milliarder svenske kroner, har klesgiganten god grunn til å være fornøyde med året som gikk. I året som kommer lover H&M å fortsette offensiven og de planlegger også å etablere nettbutikker i en rekke nye land. Kleskjeden er svært tilbakeholdne med å dele informasjon om hvor mye de nå selger på nett i Norge og i de øvrige markedene, men mye tyder på at de nå er den største netthandelsaktøren i Norden.

Del artikkel: