Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nordmenn handler mest fra utlandet

Nordmenn handler mest fra utlandet
Patrik Müller, e-handelsekspert hos Nets.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Over halve Norge oppgir å ha handlet fra utlandet.

ANNONSE

Ferske tall viser at nordiske forbrukere handler på nett som aldri før, og i 2019 forventes det at netthandelen vil utgjøre 763 milliarder kroner. Det tilsvarer en økning på 78 milliarder sammenlignet med 2018. 

- Det går varmt for seg i det nordiske e-handelsmarkedet, og det er bare et spørsmål om tid før e-handelen i Norden passerer en billion kroner, sier Patrik Müller, e-handelsekspert hos Nets, i en pressemelding. 

Opplysningene kommer fra den årlige rapporten Nordisk E-handel fra DIBS, og er en årlig statistikkrapport som gir et detaljert bilde av netthandelen og hvordan den utvikler seg i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Rapporten og resultatene bygger på en undersøkelse utført av YouGov i andre kvartal 2019, der man intervjuet 7 000 respondenter mellom 15 og 74 år fra Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Handler mest fra utlandet 

Markedet i Sverige er det største. Her handles det i år for 285 milliarder kroner, mens danske netthandlere bruker 182 milliarder. I Norge utgjør netthandelen 163 milliarder og i Finland er den på 133 milliarder kroner.

- Dersom vi ser på netthandelen fordelt på antall innbyggere er det dansker som handler mest, tett fulgt av nordmenn, forteller Müller.

Sammenlignet med våre naboland er det nordmenn som handler mest fra utlandet, hvor hele 54 prosent oppgir at de har handlet fra utlandet. Finner ligger på andre plass med 52 prosent, mens 46 prosent av danskene har handlet fra utlandet og 38 prosent av svenskene. Kina, USA og Storbritannia er de landene nordmenn handler mest fra.

Del artikkel: