Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nordmenn julegavehandler som «gale» på nett

Nordmenn julegavehandler som «gale» på nett
Foto: Pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Nettjulehandelen går så det suser, og hittil har nordmenn kjøpt julegaver på nettet for drøyt 2,8 milliarder kroner.

ANNONSE

Dette kommer frem i PostNords årlige undersøkelse som tar temperaturen på den nordiske julehandelen, skriver logistikkselskapet i en pressemelding.

Den positive starten på årets julehandel på nett ser ut til å fortsette frem til jul.

Netthandel for mer enn fem milliarder

I undersøkelsen anslår de norske forbrukerne at de til sammen kommer til å kjøpe julegaver på nettet for over fem milliarder kroner (nest mest i Norden etter Sverige).

Prognosen for hele den nordiske julehandelen på nett er på 21,2 milliarder kroner.


Ole A. Hagen.

Ole A. Hagen. Foto: Pressebilde

Julehandelen er i full sving, og nordmenn har allerede kjøpt julegaver for til sammen 8,1 milliarder kroner (mest av alle de nordiske landene).

Ny rekord ligger i luften

- Den nordiske julehandelen på nett ser ut til å sette ny rekord. Frem til 5. desember i år hadde 38 prosent av alle nordmenn allerede kjøpt julegaver på nett, og nesten 35 prosent av alle julegavekjøpene var gjort på nett, sier Ole A. Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord.

De mest populære julegavene blant nordmenn som allerede har kjøpt julegaver på nett er klær og sko, hjemmeelektronikk, bøker og leker.

Om undersøkelsen:

PostNords undersøkelse ble gjennomført i perioden 28-november - 5. desember i år. 7977 landsrepresentative personer fra hele Norden i alderen 18-79 år deltok i undersøkelsen som ble gjennomført ved hjelp av TNS SIFOs nettpanel.

 

Del artikkel: