Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nordmenn kjøper færre DAB-radioer - det går hardt utover Nordens største bilrekvisita-konsern

Nordmenn kjøper færre DAB-radioer - det går hardt utover Nordens største bilrekvisita-konsern
unknown
Magnus Hjelle

Nordens største bildelkonsern har hatt stor glede av nordmenns bytte fra FM-radio til DAB, men nå har salget avtatt og det merkes godt.

ANNONSE

En debatt som har stilnet den siste tiden er den om innføringen av DAB-radioer i Norge.

I overgangen fra det analoge FM-nettet til digitalradio måtte norske radiokonsumenter skifte ut sine radioer i hus, hytte og bil for å fortsette å lytte til sine kjente og kjære radiokanaler, så fremt de ikke valgte å droppe det og gå for internettlytting.

Nå kan det virke som om de norske forbrukerne har kjøpt fra seg når det gjelder DAB-radioer, og det går hardt utover Mekonomen.

Halvert resultat

I første kvartal landet omsetningen på 1,469 milliarder svenske kroner, mot 1,518 milliarder i fjor. Det er en forverring på 49 millioner svenske kroner.

De endte opp med et driftsresultat for perioden på 60 millioner svenske kroner, en halvering mot første kvartalet i fjor da de hadde et resultat på 126 millioner svenske kroner. 

Medregnet justeringer ble driftsresultatet imidlertid 80 millioner.

Milliontap på sviktende DAB-salg

- Hoveddelen av de resterende tapte kronene forklares av lavere salg av DAB-produkter med en beregnet effekt på driftsresultatet på -10 millioner svenske kroner, færre hverdager med en påvirkning på cirka -20 millioner svenske kroner, samt tap på valutakurser i driftsresultatet ved revaluering av balanseposter med -9 millioner kroner, sier administrerende direktør og konsernsjef i Mekonomen, Pehr Oscarson. 

Som en konsekvens av det sviktende resultatet evaluerer Mekonomen selskapene i deres virksomhet. De har nå valgt å selge sin kjede Marineshop. BilXtra-kjeden inngår fortsatt i deres portefølje.

Del artikkel: