Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nordstjernan kjøper Bygghemma

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Nettselskapet Bygghemma skifter eiere. Kjøpsummen er ukjent, men antas å være svært høy.  

ANNONSE

I begynnelsen av oktober ble det kjent at Bygghemma var til salgs og det har siden den gang vært spekulert i hvem som ville kjøpe selskapet som i år forventes å selge byggvarer på det nordiske markedet for 1,3 milliarder svenske kroner.

Selskapet som de siste fire årene har vært eid av investor Patrik Hanell, kjøpes av investeringsselskapet Nordstjernan. Dette er det første netthandelsselskapet i porteføljen som for øvrig innneholder andeler i selskaper som Ekornes, NCC og Ramirent.

- Bygghemma kombinerer bygg, der vi har kunnskap, med vekstmulighetene innen ehandel. Det passer oss, sier Tomas Billing som er administrerende direktør i Nordstjernen til Dagens Industri.

Selskapet Bygghemma er ikke så kjente i Norge, men de driver her nettbutikken Bygghjemme.no som de lanserte i 2012 og utfordrer her aktører som Maxbo og Byggmax med sin satsing på bad, hage, bygg, interiør, dører og vinduer. Selskapet eier også nettbutikken Trademax som selger inne- og utemøbler i Norge og resten av Skandinavia. Selskapet ledes av Mikael Olander som tidligere var konsernsjef i CDON Group som nylig skiftet navn til Qliro Group). Olander og resten av ledelsen fortsetter for øvrig videre i selskapet. De beholder også en eierandel på 12 prosent.

Verken kjøper eller selger ønsker å avsløre hva Nordstjernan betalte for Bygghemma, men Dagens Industri anslår verdien til mellom 700 og 900 millioner svenske kroner, hvilket gjør at handelen omtales som "årets största e-handelsaffär" i svenske medier.

Del artikkel: