Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norges 10 største nettbutikker

Her er markedets mest effektive betalingsløsninger for nett og butikk
Foto: Yayimages
Ole Martin N. Evensmo

I en fersk netthandelsrapport lister Virke opp det de mener er Norges 10 største nettbutikker målt i omsetning. Se listen.

ANNONSE

I Virkes ferske eHandelsrapport fremkommer det at nordmenn handlet varer og tjenester på nett for 69 milliarder kroner i 2014. Som en del av sine undersøkelser har spurt forbrukerne hvor de handlet og for hvilke beløp. Basert på denne undersøkelsen presenterer de følgende 10 nettbutikker som de største i Norge målt i omsetning (kun varekjøp):

1. Komplett (Norge)

2. Zalando (Tyskland)

3. Elkjøp (UK)

4. eBay (USA)

5. Ikea (Sverige)

6. NetOnNet (Sverige)

7. Netthandelen.no (Norge)

8. Lefdal (UK)

9. Ellos (Sverige)

10. CDON (Sverige)

I rapporten skriver Virke følgende om sine funn:

- Frem til nå har netthandelsmarkedet i hovedsak vært dominert av rene netthandlere, såkalte "pure players" som amerikanske Amazon og i Norge Komplett og Netthandelen. De har rendyrket konseptet og ikke minst logistikken inn mot netthandel. Mange av de tradisjonelle aktørene har i lang tid holdt tilbake, noe vi ser resultatet av i eHandelsbarometeret. Når vi i oktober 2014 så tilbake på vårt første år med barometeret, var det ingen store kjeder blant topp fem nettbutikker. Først på syvende plass kom Elkjøp og ellers var det bare H&M som var blant topp ti. Sistnevnte har også hatt en postordreavdeling lenge før nettet ble viktig. For øvrig var det bare rene netthandlere på topp ti. Nå, et halvt år senere, har Elkjøp beveget seg oppover på lista, og fått selskap av søsteren Lefdal. Ikea er også inne blant topp ti. Ellers er det fortsatt de rene nettbutikkene som gjelder.

Del artikkel: