Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norges 6 største møbelkjeder

Norges 6 største møbelkjeder
Foto: Bohus (pressefoto
Netthandel
info@netthandel.no

Norges seks største møbelkjeder har en samlet markedsandel på 84 prosent. Her er de største og raskest voksende møbelkjedene i Norge.

ANNONSE

Ikea omsatte i forrige regnskapsår (avvikende regnskapsår, avsluttet 31.august 2016) for 7,604 milliarder kroner i Norge med et driftsresultat på 48 millioner kroner og et resultat før skatt på 66 millioner. De er dermed Norges suverent største møbelkjede med en markedsandel på 37 prosent.

Bohus er nummer to på listen. De har en markedsandel på 12 prosent. Deretter følger Skeidar (11 prosent), Møbelringen (9 prosent), Jysk (9 prosent) og Fagmøbler (4 prosent). Det viser ferske tall fra Dagens Næringsliv (11.12.16).

Ifølge Handelsrapporten 2016 fra Virke er det Slettvoll, Jysk, Ikea og Home & Cottage som vokser raskest i Norge, dog med en varierende lønnsomhet.

De med høyest driftsmargin er Jysk, deretter følger kjeder som Slettvoll, Fagmøbler, Ikea og Møbelringen. Når det gjelder marginen blant møbelkjedene totalt sett, så var den 5,4 prosent i 2011. I 2015 hadde den falt til 2,7 prosent, viser tall fra Virke.

Del artikkel: