Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norges første ubetjente og døgnåpne butikk

Innfører trådløst nett i mer enn 1100 butikker
Nøkkelen til den ubetjente butikken ligger i en app på telefonen, meddeler konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop Norge.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Etter klokken 23.00 er det teknologien som tar over sjappa.

ANNONSE

Oslo-beboere kan nå handle matvarer døgnet rundt uten hjelp fra ansatte, etter at Coop åpnet Norges første ubetjente døgnåpne dagligvarebutikk i forrige uke. 

Coop har vær innovative i mange år og var blant annet annet de første til å lansere selvbetjente butikker for 70 år siden og først ute med selvskanningskasser. Tidligere har de også testet teknologi for medlemsregistrering, håndskanning og ShopExpress. 

Selskapets nyeste innovasjon gjelder nå en ny Extra-butikk, som er plassert i Bogstadveien ved Majorstua i Oslo. På dagtid betjenes den av ansatte, men det spesielle med butikken er at den etter klokka 23.00 vil bli styrt kun ved hjelp av teknologi. 

App som nøkkel 

Konseptet fungerer ved at kundene identifiserer seg med BankID og laster ned en mobilapp med navn CoopKey, for å låse seg inn butikken. Deretter vil man kunne handle som normalt, før man selv sjekker ut varene og betaler i en ubetjent kasse, forklarer selskapet. 

- Aera og andre leverandører har gitt oss plattformen og mulighetene til å realisere dette og vi kommer til å lansere flere viktige kundevendte løsninger fremover, sier konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop Norge, i en pressemelding. 

I butikken vil det finnes utstyr som skal ivareta sikkerheten både dag og natt. Kameraer vil blant annet kunne registrere unormal aktivitet og kontakte vekter. Det vil også være "hjelp-knapper" i butikken slik at kunder kan komme i kontakt med vekter selv. 

Kan bli flere

Dersom opplegget blir vellykket ser ikke Coop Norge bort i fra at flere butikker av samme sort vil bli åpnet andre steder i landet også. 

- Vi gjør dette for at kundene våre skal kunne handle raskt og effektivt når det passer dem. Mange jobber skift, og disse vil nå få mulighet til å handle på vei hjem. Samtidig ser vi at økt bruk av teknologi kan bidra til å holde liv i nærbutikker på steder hvor det ellers har vært vanskelig å få lønnsomhet, sier Stokke.

Del artikkel: