Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk Data Senter endrer navn til Dustin

Ole Martin N. Evensmo

Norsk Data Senter ble i 2012 kjøpt av mektige Dustin Group. Nå er kjøpet godkjent av konkurransemyndighetene og selskapet blir nå en del av Dustin-konsernet under navnet Dustin Norge.

ANNONSE

De to selskapene har begge over 30 års erfaring i å tilby IT-produkter og -tjenester. Dustin har sin kjerne i netthandel, og etablerte nettbutikk i Sverige allerede i 1995. Norsk Data Senter (NDS) har siden 1979 fokusert på å utvikle smidige og kostnadseffektive tjenester og løsninger for norsk næringsliv, offentlig sektor og privatpersoner. Når de nå slår seg sammen, får norske små og mellomstore bedrifter et tilbud som dekker bedriftens totale IT-behov.

60 prosent vil øke sine IT-kjøp på nett

Norske bedrifter kjøper stadig oftere sine IT-produkter på nett. I en undersøkelse gjennomført av Dustin svarer over 60 prosent av norske kunder at de kommer til å øke sine IT-innkjøp på nett i årene som kommer.

– IT er ofte forretningskritisk for små og mellomstore virksomheter, men samtidig har de færreste anledning til å ha en egen IT-avdeling. Undersøkelsen viser at 68 prosent av våre norske kunder er helt avhengig av at deres IT-systemer fungerer. Samtidig svarer rundt halvparten at de har hatt alvorlige IT-problemer i året som er gått. Ved å kombinere et bredt produkttilbud med tjenester og løsninger gjør vi norske virksomheters IT-hverdag enklere, og sørger for at de kan fokusere på sin kjernevirksomhet, sier Jens Haviken (bilde), landssjef Dustin Norge i en pressemelding.

En enklere IT-hverdag

Dustins undersøkelse viser at norske bedrifter er mest IT-avhengig i Skandinavia. I Norge svarer 68 prosent at IT-systemene er forretningskritiske, mens 47 prosent i Sverige og 57 prosent i Danmark svarer det samme. I Norge har 83 prosent opplevd stopp i virksomheten som følge av IT-problemer og over 40 prosent måtte ha ekstern hjelp for å løse situasjonen.

– Dustin har sin kjerne i netthandel, og har et bredt produkttilbud som vi kombinerer med tjenester og løsninger. Vi ønsker å være et bindeledd mellom det store utvalget av IT-utstyr og våre kunders behov. Ved å tilby tjenester og løsninger i forlengelsen av en produktsalg hjelper vi våre kunder til en enklere og mer effektiv IT-hverdag. Norsk Data Senter har lang erfaring i å tilby tjenester og løsninger for små og mellomstore virksomheter, og denne erfaringen tar vi i bruk også når vi utvikler vårt tilbud i resten av konsernet, sier Georgi Ganev, nordisk konsernsjef i Dustin.

Med en omsetning på 7,3 milliarder svenske kroner er Dustin større målt i omsetning enn selskaper som NetOnNet, Qliro Group (tidl. CDON Group) og Komplett Group som også selger mye IT-utstyr, men i motsetning til sine konkurrenter, satser Dustin nesten utelukkende på bedriftsmarkedet og utfordres der av Atea og en rekke mindre selskaper. 90 prosent av salget hos Dustin er til bedrifter, mens resten er til forbrukere. Dustin omsetter nå for cirka 900 millioner svenske kroner i Norge, hevder Moss Avis. Les mer om Dustin: Veksten fortsetter for Dustin

Del artikkel: