Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk helse-disruptor får inn drøyt 43 friske millioner fra amerikansk investor

Norsk helse-disruptor får inn drøyt 43 friske millioner fra amerikansk investor
Netthandel

Den norske nettplattformen Nurx leverer prevensjon og HIV-medisin hjem på døren til amerikanere i løpet av få timer.

ANNONSE

Barndomsvennene fra Oslo, lege Edvard Engesæth og advokat og dataingeniør Hans Gangeskar, startet en helse-revolusjon i USA i desember i fjor, skriver VG.

Amerikanske Union Square Venture har tydeligvis tro på duoen og spytter inn frisk kapital til de norske helse-gründerne.

Lett på nett og rett hjem

Med plattformen Nurx tilbyr de Silicon Valley-baserte nordmennene amerikanske nettkunder å få kjøpt og hjemsendt blant annet p-piller og HIV-medisin. Helt uten at du trenger å oppsøke en lege.

Prosessen for å handle er forholdsvis enkel. Pasienten svarer først på noen enkle spørsmål i Nurx-appen, og velger så produkt. Noen minutter senere er produktet på vei hjem til brukeren i en Uber eller med postbudet.

Engesæth sa følgende til avisen som besøkte gründerne på vårparten i år:

- I Norge er det ikke vanskelig å få prevensjon, men slik er det ikke her i USA. Hvis du ikke har forsikring eller mulighet til å dra til legen risikerer du å ikke få prevensjon, og i verste fall en uønsket graviditet. For å forbedre helsevesenet tror vi man må rive ned gamle strukturer og bygge opp ting på nytt.

Går inn med 5,3 millioner dollar

Nå er det klart at de blir lagt merke til i USA.

Techcrunch.com skriver at Union Square Ventures har spyttet inn 5,3 millioner dollar, eller drøyt 43 millioner kroner, hos de helse-revolusjonære nordmennene.

Investeringen ble først omtalt av Shifter.

(Fotomontasje: Skjermdump og Sarah C/CC BY-ND 2.0)

Del artikkel: