Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk logistikkselskap inntar Kina

Ole Martin N. Evensmo

Det sendes stadig flere pakker i Kina blant annet på grunn av raskt økende netthandel, men leveranseindustrien følger ikke med i samme takt. Norske EDI-Soft melder at de nå satser på det enorme kinesiske markedet.

ANNONSE

Undersøkelser fra EDI-Soft viser at forsendelser av pakker i stor grad behandles manuelt i Kina, og ikke digitalisert slik som i Skandinavia.

For de som ikke kjenner til EDI-Soft, så er det det et selskap som har spesialisert seg på å forenkle bedriftenes logistikk. Gjennom deres egen programvare CONSIGNOR gjør de det enklere og billigere for bedrifter å sende pakker ved å samle alle transportører i ett system og inkluderer alle skritt i leveranseprosessen under en og samme plattform.

Selskapet har siden de startet opp i Norge i 1997 fått mer enn 10 000 kunder i hele Norden, og deres løsninger brukes blant annet av mange norske nettbutikker. I 2014 omsatte selskapet for vel 100 millioner kroner, Nå er det altså det store kinesiske markedet som skal inntas.

- Vi ser et enormt vekstpotensial for EDI-Soft i Kina. Kina er verdens største industrinasjon, så det er uunngåelig at levering vil bli digitalisert på et eller annet tidspunkt. Derfor er det akkurat rett tid for oss å gå inn i det kinesiske markedet nå, sier Steffen Pasgaard, Vice President i EDI-Soft i en pressemelding.

Samtidig er selskapet klar over det faktum at markedet og måten å drive virksomhet på er annerledes i Kina enn i Skandinavia.

- Kina er et enormt marked, der e-commerce og logistikk er i sterk vekst. Som eneste dedikerte aktør på markedet, så er EDI-Soft istand til å øke produktiviteten på området ved å digitalisere dagens manuelle rutiner, sier Fei Wang som er nyansatt Country Manager for det kinesiske markedet.

Konsernsjef Steffen Pasgaard innrømmer at markedet de nå beveger seg inn i ukjent farvann, men han er likevel optimistisk.

- Uansett hva som skjer, så vil Kina være den utfordring som vil utvikle EDI-Soft mest. Om vi blir 10 ganger større enn nå, kan jeg ikke svare på, men våre erfaringer fra Kina vil vi alltids kunne bruke i andre fremvoksende markeder.

(Foto: EDI-Soft)

Del artikkel: