Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk nettmataktør slo seg selv konkurs etter milliontap

Norsk nettmataktør slo seg selv konkurs etter milliontap
Illustrasjon: Michael Stern/Flickr/CC BY-SA 2.0
Bjørn Skomakerstuen

Etter fire strake år med totalt 21 millioner i tap valgte 123Levert.no å slå seg selv konkurs tirsdag denne uken.

ANNONSE

Dermed er det blitt en nettmataktør mindre i den beinharde konkurransen om å få Ola og Kari Nordmann til å gå mindre i nærbutikken og oftere gjøre dagligvareinnkjøpene på nett og få det fraktet hjem på døren.

De som i dag fortsatt kjemper hardt om posisjonene er Kolonial.no, Marked.no, Handleriet.no og NorgesGruppens Meny.

Tapssluk for Europris-arvingen

Levert123.no, som har hatt Europris-arving Hege Høili Frafjord som hovedeier (97 prosent) opplevde en formidabel omsetningsvekst fra 2014 til 2016. Men samtidig med økt omsetning ble også underskuddene stadig større.

Selskapet, som har tapt 21 millioner kroner de siste fire årene, valgte tirsdag å slå seg selv konkurs, skriver Dagens Næringsliv.

Tøff bransje

Også for Kolonial.no og Marked.no er ikke det de holder på med noen dans på roser og en umiddelbar vei til overskudd og salutter.

I forrige uke meldte Kolonial.no at de måtte si opp 100 lageransatte, noe som utgjør hver fjerde ansatte i selskapet som har skutt av sted som en rakett de siste årene.

Likevel; i fjor endte omsetningen på 424 millioner kroner - og underskuddet på 117 millioner kroner.

- Det er aldri morsomt å nedbemanne. Dette gjøres fordi vi er blitt så effektive at vi klarer å gjøre samme jobb med færre ansatte. Og skal vi klare å bli lønnsomme så er dette et sterkt - men nødvendig - grep å ta, sa gründer og daglig leder Karl Munthe-Kaas til eHandel.com forrige uke.

I år vil selskapet ifølge Munthe-Kaas trolig ende opp med en omsetning på rundt 800 millioner kroner - nesten en dobling fra i fjor.

Likevel ser han ikke for seg lønnsom drift før senest i løpet av 2019.

Den andre nystartede aktøren Marked.no, med Stein Erik Hagens Canica på eiersiden, har fått en tung start og har slitt med store underskudd.

Del artikkel: