Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk pølseprodusent slukes av matkjempe

Norsk pølseprodusent slukes av matkjempe
Foto: Yay Images
Netthandel

Pølseprodusenten Leiv Vidar AS på Hønefoss skal nå gå hånd i hånd med Synnøve Finden og Sørlandschips.

ANNONSE

Scandza AS har denne uken blitt enig med eierne av Leiv Vidar AS om å overta alle aksjene i Leiv Vidar AS, inkludert datterselskapet Lindvalls Chark AB, skriver pølseprodusenten på Hønefoss i en pressemelding og på sin egen nettside.

Leiv Vidar og Lindvalls er to tradisjonsrike foretak med til sammen mer enn 150 års historie med produksjon av pølser av ypperste kvalitet.

Selskapene har sterke markedsposisjoner, særlig innen kiosk og bensin, i henholdsvis Norge og Sverige. Total omsetning er like under 500 millioner kroner.

Pølser, ost og potetgull

Scandza er et nordisk merkevareselskap som opererer innen kjølevarer, snacks, bakevarer, drikker og andre forbruksvarer.

Merkevareporteføljen omfatter blant annet Synnøve Finden, Sørlandschips, Finsbråten, Karen Volf, Bröderna Nilsson, Berit Nordstand og Rå.

Totalt har Scandza 10 produksjonsanlegg for næringsmidler i Norden.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha funnet en ny eier av Leiv Vidar som ønsker å videreføre vår kultur, kvalitet og vårt verdigrunnlag, sier Arne Vidar.

Ydmyk overtakelse

- Jeg har tro på at Scandza både har evne og vilje til å utvikle Leiv Vidar og Lindvalls videre, til glede for ansatte, forbrukerne og kunder. Overtakelsen vil også medføre økt aktivitet på våre produksjonsanlegg, sier pølsemakeren.

- Vi er ydmyke i forhold til å skulle overta et selskap med så lang og vellykket historie. Leiv Vidar og Lindvalls vil gjøre Scandza til en betydelig aktør innen pølser av ypperste kvalitet, både i Norge og i Europa. Kompetansen som er samlet ved fabrikkene på Hønefoss og Strömsnäsbruk sør i Sverige, vil være utgangspunkt for en vesentlig satsing fremover, sier Jan Bodd i Scandza.

Avtalen er inngått under forutsetning av at kjøpet godkjennes av konkurransemyndighetene.

Del artikkel: