Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk selskap får drahjelp av Amazons suksess

Norsk selskap får drahjelp av Amazons suksess
Airthings ble for kort tid siden kåret til årets eksportbedrift på Eksport-konferansen i regi av blant annet Innovasjon Norge, mye takket være deres suksess hos Amazon.
Foto: Airthings
Magnus Hjelle

Norske Airthings selger for millioner av kroner hos Amazon. Nå sikter selskapet mot 100 millioner kroner i omsetning.

ANNONSE

Radon er en radioaktiv gass som finnes i for høye konsentrasjoner i flere hjem i Norge. Det anslås at radongass årlig forårsaker over 300 kreftrelaterte dødsfall i Norge og 21000 i USA. 

Airthings ble startet av en gruppe forskere fra CERN som ville utvikle en digital måler for radon. Gjennom Amazon kan selskapet selge tusenvis av slike målere på under en time. 

Øyvind Birkenes kom i 2015 inn i selskapet som leder fra den amerikanske elektronikkutfordreren Texas Instruments. Geir Førre kom samtidig inn som investor og styreleder i selskapet. Etter dette har omsetningen gått til værs. 

Går for 100 millioner

Målet til Airthings er å doble omsetningen hvert år og nå 100 millioner kroner i 2018. Sentralt i arbeidet er et godt arbeid med Amazon, der de ser størst vekst. Om man søker på radon i dag, så kommer Airthings som et av de tre øverste resultatene. Det er hardt arbeid som skal til for å få opprykk i Amazons system.

- Hvis du klarer å få resultater, kan du bli tatt opp som godkjent av Amazon. Da står de for salget og tar varene dine på lager, sier Birkenes til Dagens Næringsliv. 

Til DN forteller Birkenes at de i 2017 hadde noen titalls millioner i omsetning fra Amazon, men under halvparten av totalen på 62 millioner. Resultatene for første kvartal viser at målet om 100 millioner er innen rekkevidde, mye takket være Amazon. 

Dermed er Amazon med på å løfte mindre selskaper til suksess, dersom man jobber hardt med å få til noe på plattformen. 

I dag tar Amazon seg av transport og varelager for selskapet og de har fått en egen Amazon-innkjøper som har ansvar for deres produkter i hovedkvarteret i Seattle.

- De henter for eksempel 10 000 enheter fra vår fabrikk, og fordeler dem på sine lagre i USA, sier Birkenes til DN.

Norsk suksesshistorie ikke unik

På Amazon måles kvalitet gjennom brukernes anmeldelser. For å få Amazon med på laget, må selskapet selge ting som kundene kjøper og levere på flere parameter.  Ifølge Birkenes handler noe av gulloppskriften om å lage produkter som er enkle å bruke, med god kvalitet og med veldig god kundesupport. 

Nå har Airthings møter med Amazons folk ansikt til ansikt for å planlegge felles kampanjer. I juni skal de inn i 30 butikker hos Best Buy, og de er allerede i nettbutikken til Home Depot. 

Del artikkel: