Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk selskap med Amazon-samarbeid runder trolig 100 millioner i omsetning neste år

Norsk selskap med Amazon-samarbeid runder trolig 100 millioner i omsetning neste år
Radonmåleren Wave fra norske Airthings måler kontinuerlig luftkvaliteten hjemme hos deg, og sender resultatet til en app på smarttelefonen din. Et Amazon-samarbeid har gjort at selskapet høster frukter i Nord-Amerika.
Bilde: Airthings
Bjørn Skomakerstuen

- Det hadde vært vanskelig å få til dette uten Amazon, sier Airthings-sjefen til eHandel.com.

ANNONSE

Norske Airthings har forenklet prosessen med å måle radonforekomstene i vanlige folks hus og hjem.

De aller fleste norske huseiere vet at for høy radonforekomst ikke er bra for helsa i det lange løp. Etter røyking er det radon som er den viktgste årsken til blant annet lungekreft, skriver E24 som har innhentet informasjon fra Statens Strålevern.

Normalt sett har det å klargjøre for radonmålinger vært en lang og møysommelig prosess som innebærer lånt utstyr fra kommune eller private selskaper, oppsett, litt tid, nedtagning og innsending av prøver til analyse på et laboratorium.

Digital forenkling

Det hele har brått blitt enklere med innmarsjen til et norsk tech-selskap.

Airthings radonmåler Wave måler kontinuerlig luftkvaliteten hjemme hos deg, og sender resultatet til en app på smarttelefonen din.

E24 skriver at selskapet hadde sitt første produkt klart i 2011, og at de begynte å tjene penger for fire år siden.

Øyvind Birkenes, administrerende direktør i Airthings, sier til finansnettstedet at de går mot 60 millioner kroner i omsetning i år - en dobling fra i fjor.

Neste år tror han de kan ro i land 100 millioner kroner, og at det aller meste vil komme fra Nord-Amerika.

På lag med Amazon

Mye av dette skyldes samarbeidet med Amazon.

- Det hadde vært vanskelig å få til dette uten Amazon, sier Birkenes til eHandel.com.

Airthings, som har kontorer i både USA og Canada, nyter godt av at de er blitt en direktekunde hos Amazon.

- Det betyr at de henter varene våre på fabrikken, sender til USA og videre til sine kunder. Før måtte vi gjøre alt dette selv, sier Birkenes, som legger til følgende:

- Med å bygge opp et forhold til Amazon har det gitt oss tusenvis av reviews som betyr mye når det kommer til amerikanske konsumenter. Vi har jobbet hardt og lenge med dem og lært å bruke dem. Det har blant annet gjort oss attraktive hos andre amerikanske storheter, sier Birkenes til eHandel.com.

Radonmåleren, som også viser temperatur og luftfuktighet, blir også solgt hos store kjeder som Walmart og i nettbutikken til Best Buy i USA.

Nord-Amerika er det største og viktgste markedet for Birkenes og de 26 andre ansatte. Produktene produseres i Norge og Tunisia.

- I USA foretar takstmannen radonmålinger når han skal anslå verdien av boliger, så jeg tror interessen der er større fordi at de oftere hører om denne typen måling. Likevel ser vi stadig større fokus på dette også i Norge og Norden, sier han til det Schibsted-eide nettstedet.

Positiv utvikling

Statens strålevern sier at de ikke fortrekker en målemetode fremfor en annen. De ser med positive øyne på at det også skjer en utvikling på denne fronten.

- Folk må selv vurdere hva de trenger og hva de ønsker, sier seinorrådgiver Bård Olson som legger til følgende:

- Husk at uansett måleutstyr skal radon måles i minst to oppholdsrom og over minst to måneder i vinterhalvåret for å få et sikkert resultat.

Del artikkel: