Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk startup solgt til betalingsgigant

Ole Martin N. Evensmo

Norsk startup kjøpes av betalingskonsernet Bambora. Les hvorfor det store svenske selskapet blar opp et ukjent beløp.

ANNONSE

Det er Trondheimsbedriften dSAFE som nå kjøpes opp av det svenske betalingskonsernet Bambora. dSAFE ble etablert av fire ingeniører i Trondheim i 2009 og har nå mer enn 5000 kunder i Norden, inkludert store kjeder som XXL Sport & Villmark, Bunnpris, Expert, Gmax og Euronics.

– Vårt fokus har helt fra starten vært på å tilby de best tenkbare opplevelsene både for kunder og butikker. Sammen med Bambora kan vi nå realisere våre innovative løsninger og integrere dem i Bamboras globale tilbud, sier Daro Navaratnam, administrerende direktør i dSAFE i en pressemelding.

Dsafe har utviklet en digital plattform som hjelper selgere med å analysere salgs- og kundedata i sanntid, og forsøker å gi svar på når på døgnet salget er størst og hvilke kunder som er mest lønnsomme. Denne forbrukerinnsikten bruker dSAFE også for å utvikle ulike typer lojalitetsprogrammer som skal bidra til å styrke kunderelasjoner og lønnsomhet. Gjennom løsningen kan selskapet også lage e-kvitteringer som automatisk sendes ut når et kjøp gjennomføres.

– For å lykkes, enten du er den lille blomsterbutikken på hjørnet, den store kafékjeden eller den ekspansive internettbutikken, må du forstå kundene dine. Gjennom oppkjøpet av dSAFE kan vi nå tilby butikker og salgssteder rundt om i verden denne kunnskapen og samtidig hjelpe dem med å øke salget, sier Johan Tjärnberg, adm.dir. i Bambora Group.

Bambora eies av investeringsselskapet Nordic Capital og er en sammenslåing av selskapene Samport (terminaler og betalingsløsninger), MPS (app for lojalitetsprogram), ePay (betalingsgateway), DK Online (terminaler), Key Corp (terminaler) og Euroline (kortinnløser). Bambora er med 3 milliarder transaksjoner i året (hvorav halvparten skjer på nett) Sveriges største betalingsaktør målt i omsetning, hevder Breakit.se.

Del artikkel: