Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norsk teknologiselskap i milliardklassen med digitalt skrivebrett

Norsk teknologiselskap i milliardklassen med digitalt skrivebrett
Gründer og daglig leder i ReMarkable, Magnus Haug Wanberg.
Foto: Remarkable
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Det norske teknologiselskapet ReMarkable har siden første driftsår i 2017 solgt over 100.000 enheter til en verdi av over en halv milliard kroner. Nå starter samarbeidet med det amerikanske investeringsselskapet Spark Capital som går inn med over 135 millioner kroner.

ANNONSE

Allerede i sitt første driftsår i 2017 solgte det norske teknologiselskapet ReMarkable hele 45.000 "skrivebrett" til en verdi av 184 millioner kroner. Siden den gang har det kun gått oppover og et amerikansk investeringsselskap går nå inn med over 135 millioner kroner. 

DN skriver at ReMarkable har solgt over 100.000 solgte enheter, og det er det ledende investeringsselskapet Spark Capital som nå ønsker et samarbeid om det digitale papiret, et skrivebrett man kan notere og tegne på. Tidligere har det amerikanske selskapet investert i blant annet den suksessfulle meldingstjenesten Twitter.

LES OGSÅ: Norsk robot-selskap nærmer seg milliarden

ReMarkable verdsettes til én milliard kroner

Gründer og daglig leder i ReMarkable, Magnus Haug Wanberg, forteller til DN at selskapet nå verdsettes til en milliard kroner, og at samarbeidet med Spark Capital betyr mye. Nå ønsker de å erobre verden med det norske skrivebrettet, og satser på å doble antallet ansatte innen utgangen av 2021.

- Veksten i antall hoder kommer i Norge, mens omsetningsøkningen vil skje internasjonalt. Nå holder vi på å utvide salget til nye land. Vi har hittil vært ganske Europa- og Nord-Amerika-orienterte. Land som Sør-Korea, Japan, Singapore og Taiwan er spennende, forteller Wanberg til DN. 

Han legger også til at dette markedet er anslått til å ha en størrelse på omtrent 10 milliarder dollar, og at skrivebrettet kan virkeliggjøre visjonen om det papirløse kontoret. Gründeren har heller ingen planer om å gjøre selskapet lønnsomt med det aller første.

- Det er det absolutt siste Sparks Capital vil at vi skal gjøre. Nå skal vi bygge opp selskapet i et høyt tempo. Målet er at Remarkable i 2025 er et selskap i milliardklassen, sier Wanberg til DN.

LES OGSÃ…: EVENT: IT-bedrift skal varme opp 1000 boliger med klimasmart datasenter

Del artikkel: