Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norske Barnas Hus nettsatser med Barnens Hus i Sverige

Norske Barnas Hus nettsatser med Barnens Hus i Sverige
Lasse Erik Moen, administrerende direktør i BH Nordic AS og Barnas Hus, er klar for å innta det svenske nettmarkedet i løpet av neste år.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Satser på svensk netthandel med mål om å bli Skandinavias ledende faghandel innen klær og utstyr til baby og barn.

ANNONSE

Barnas Hus og BH Nordic er klare for en ny satsning.

Selskapet har i flere år ryddet kraftig opp i driften og gjort omfattende grep for å styrke sin posisjon som Norges ledende faghandelskjede for baby- og barneutstyr.

Selskapets hovedkontor ligger på Helsfyr i Oslo. BH Nordic, med sine 330 ansatte, har en
forventet omsetning i 2017 på 504 millioner kroner.

Klar for nye utfordringer etter ryddeaksjon

Med positiv kontantstrøm i 2017 og sterke eiere i ryggen etter at det norske konsernet
HTS Hans Torgersen & Sønn AS kjøpte majoriteten av aksjene for ett år siden, er Barnas Hus nå klare for å ekspandere, ta markedsandeler og posisjon i det svenske markedet.

- Vi har etter flere år med tap gjort mange små og store grep i Norge. Gjennom et langsiktig arbeid har vi fått kontroll på driften, og har de siste årene hatt vekst i et utfordrende marked. Organisasjonen er rustet til å satse på nytt i det svenske markedet, for å vokse og styrke vår posisjon totalt i det skandinaviske markedet, sier administrerende direktør Lasse Erik Moen i en pressemelding.

De kommer til å møte sterk konkurranse fra blant annet Jollyroom og Babyshop.

Starter opp neste år

I løpet av sommeren/høsten 2018 åpner Barnas Hus sin svenske netthandel, Barnenshus.se.

- Vi har identifisert en nisje i det svenske markedet som vi tror kommer til å passe oss perfekt, sier Gøril Solheim, direktør for marked- og forretningsutvikling på det norske kontoret.

Hun forteller videre:

- Vi satser på å tilby kundene et spennende og nøye utvalgt sortiment tilpasset Sverige. Og vi har med oss meget kompetente medarbeidere som kjenner barneutstyrsmarkedet godt. Vi tror dette er nøkkelen for å lykkes i Sverige - med våre svenske kollegers årelange bransjeerfaring og svensk markedstilpasning. Vi ønsker, som i Norge, å være bransjens ledende faghandel i samarbeid med merkevareleverandørene som kundene våre elsker, fortsetter Solheim.

Barnas Hus har i dag en fysisk butikk i Sverige, Gränsens barn på Nordby Shoppingsenter ved Strømstad. Denne omprofileres til Barnens Hus fra oppstart av den svenske nettbutikken.

I Norge har selskapet per i dag 25 fysiske butikker.

Etablerer nytt logistikksenter

Som en del av satsningen kommer Barnas Hus i løpet av 2018 også til å etablere et logistikksenter i Jönköping for håndtering av Barnens Hus i Sverige.

- Netthandel handler i bunn og grunn om en velfungerende logistikkløsning, om å levere et produkt fra A til B så bra som mulig. Dagens forbrukere stiller høye krav - og for å skape en best mulig helhetlig kundeopplevelse kreves det at vi
investerer i god struktur, sier Moen avslutningsvis.

Del artikkel: