Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norske Flowmotion er konkurs: - Nå er kassen tom

Norske Flowmotion er konkurs: - Nå er kassen tom
Det norske selskapet Flowmotion klarte ikke håndtere veksten etter å ha forhåndssolgt 25 000 kamerastativ via crowfunding-plattformen Kickstarter i 2016.
Skjermbilde: FlowMotion
therese.karlsrud.haugen

Klarte ikke levere produktene.

ANNONSE

Norske Flowmotion, som har utviklet et "stativ" som bruker sensorer og elektriske motorer til å holde mobilkameraet i ro selv om brukeren beveger seg i stor hastighet, ble forrige torsdag begjært konkurs. Det opplyser Shifter.

- Vi har hatt flere investorprosesser, og en del interesse, men så har det blitt stang ut. Nå er kassen tom, og da har vi ikke noe annet valg enn å melde oppbud, sier daglig leder Lars Flesland til Shifter. 

Selskapet gjorde stor suksess på crowfunding-plattformen Kickstarter i 2016, hvor de tilsammen skal ha forhåndsolgtt 25 000 kamerastativ til en samlet sum på 60 millioner norske kroner.

Kampanjen skulle dog komme til å by på produksjonsutfordringer for det norske startup-selskapet, da flere titalls kunder fortsatt ikke har mottatt produktet sitt. 

15 ansatte berørt

Flowmotion hadde kun en prototype og trengte brått mer kapital når veksten ble så stor. For å overleve var de denne sommeren avhengige av å få inn 15 millioner kroner, men slik ble det altså ikke. 

- Det er en forferdelig trist dag for alle, ansatte, aksjonærer, kunder, og andre interessenter. Samtidig er jeg veldig stolt av teamet og alt de har fått til. Men nå er vi mentalt slitne og har jobbet hardt i mange år på lite lønn og fritid, sier Flesland til nettstedet.

Selskapet har 15 ansatte i Oslo og Trondheim. 

Del artikkel: