Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norske investorgrupper er klare for pizzakamp

Norske investorgrupper er klare for pizzakamp
Kvalitetspizza har blitt populært. Så populært at det brukes mye penger på å kjøpe opp og utvikle veletablerte aktører i håp om å gjøre dem enda større og bedre. Vi snakker da i første rekke om selskapene - ikke nødvendigvis pizzaene som selges.
Illustrasjon: Kelly Hau/Flickr/CC BY 2.0
Bjørn Skomakerstuen

Herkules Capital har gjort underverker med Olivia. Nå følger Credo Partners på etter å ha sikret seg Mr. Grünerløkks Villa Paradiso-konsept.

ANNONSE

For to år siden kjøpte Herkules Capital restaurantkjeden Olivia for 220 millioner kroner. 

Tre restauranter er blitt til seks, og flere norske byer enn Oslo har fått smake på blant annet pizzaen som tilbys. 

Penger på pizzaen

Sverre Flåskjer, daglig leder i Herkules Capital, sier til E24, at de beste restaurantene omsetetr for 90-100 millioner kroner. Ifølge Flåskjer er det ingen i bransjen som omsetter for mer per kvadratmeter enn det de gjør. 

Forrige uke ble det klart at Jan Vardøen, av mange omtalt som Mr. Grünerløkka grunnet hans mange etableringer av restauranter og barer i Oslo-bydelen, selger Villa Paradiso til Credo Partners for 100 millioner kroner i følge Dagens Næringsliv.

- Nordmenn er glade i pizza, og etterspørselen etter gode restaurantopplevelser vokser i Norge, sier Gudmund Killi, daglig leder i oppkjøpsgruppen, til E24.

Norge rundt i forskjellig innpakning

Begge kjedene ønsker å innta hele Norge, og en av forskjellene på stedene som begge serverer god pizza er det visuelt estetiske og atmosfæren.

- De satser ikke på den koselige atmosfæren, sier Flåskjer.

- Villa Paradiso og Olivia har hver sine nyanser i forhold til atmosfære. Jeg vet at våre kunder tenker på Villa som varmt, raust og autentisk, sier Killi.

Professor Øystein Foros ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen synes det er spennende at storkapital investerer i en bransje som ikke er kjent for de store overskuddene.

Mellom hvite duker og fastfood

Han mener begge kjedene befinner seg et sted mellom hvite duker og fastfood.

Flåskjer gir et eksempel på hva de har klart. Han viser til at i samme lokaler som Pepeps Pizza holdt til før, omsetter Olivia for dobbelt så mye.

Killi mener at Villa Paradiso kommer inn og fyller et tomrom.

- Hos oss kan du ha lavere skuldre, noe ofte hvite duker er i veien for, sier han, og legegr til at de i løpet av neste år vil etablere den første restauranten utenfor Oslo.

Per i dag er det to Villa Paradiso-avdelinger i Oslo. En på Grünerløkka og en på Frogner.

Neste stopp for Oliva er en nyetablering i Stavanger neste år.

Så da er det vel egentlig bare tiden og kundenes dom som vil vise hvem som stikker av med det lengste strået.

Del artikkel: