Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norske nettbutikker er billigere enn taxfree

Norske nettbutikker er billigere enn taxfree
Norske nettbutikker klarer seg svært godt i konkurransen med taxfree-butikkene. Her fra lageret til Blivakker.no i Kristiansand.
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

Ny undersøkelse viser at populære varer ofte er billigere i norske nettbutikker enn de er på taxfree.

ANNONSE

Det er Prisjakt.no som står bak undersøkelsen.

Det er typiske taxfree-varer som har blitt undersøkt, deriblant kosmetikk. Det opplyses ikke hvilke nettbutikker som har blitt undersøkt. 

Mange netthandelsaktører skulle kanskje tro at taxfree stort sett skal være billigere, men sånn er det altså ikke. 

– Hovedkonklusjonen er at 90 prosent av produktene var billigere i nettbutikkene enn på taxfree. Det er nok ganske oppsiktsvekkende for mange reisende, som tror taxfree automatisk innebærer at ting er billig, sier sjef for Prisjakt Norge, Carolina Appelqvist til Aftenposten.

Men Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef i Travel Retail Norway slår tilbake og mener at konklusjonen til Prisjakt.no bør tas med flere forbehold. 

– Vi har rundt 25 prosent besparelse på parfyme mot lokalmarkedet, men på nett er det stort utvalgt av butikker – og en må huske på at de kjører tilbud og kampanjer eller har et partikjøp de skal selge rimelig, sier kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i Travel Retail Norway (TRN) som driver de tre taxfreebutikkene på Oslo Lufthavn til Nettavisen

Del artikkel: