Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norske Nurx med digital prevensjons-suksess i USA

Norske Nurx med digital prevensjons-suksess i USA
To nordmenn i San Francisco har gjort det langt enklere for amerikanske kvinner å få fatt i p-piller.
Yay Images
Bjørn Skomakerstuen

Norsk tospann kutter kostbare ledd og gjør det mulig for amerikanske konsumenter å få p-piller og annen prevensjon direkte hjem i sin egen postkasse.

ANNONSE

Edvard Engesæth og Hans Gangeskar står bak det digitale konseptet Nurx som røsker tak i et ganske så konservativt USA når det kommer til temaer som prevensjon og abort.

Tidobling av antall brukere

To år etter oppstarten skyter omsetningen i været, antall brukere er tidoblet og de har vært medieomtalt 2000 ganger. I tillegg skriver Finansavisen at selskapet trolig vil hente inn 160 millioner kroner ved neste emisjon.

For målet er å bli nummer én på helse og kunne fikse alt.

- Prevensjonspiller og AIDS-medisin er bare starten, sier Engseth til avisen. Han legger til at de ikke skal bli noe online-apotek, men at de skal isolere enkeltproblemer og løse dem med en enkel plattform som setter brukeren først.

Digitale prevensjons-tilbydere

Nurx er en tjeneste som ved hjelp av mobil, nettbrett eller en nettleser lar amerikanske kvinner kjøpe prevensjonspiller med noen få tastetrykk. 

Som i Norge kreves det også i USA en respt, men det er ikke noe krav i USA om å møte opp hos en lege for en konsultasjon. Dermed kan en samarbeidende lege skrive ut en digital resept etter at kjøperen har svart på noen enkle spørsmål. Så er det bare for kunden å vente på at pillene ender opp i postkassen.

Engseth er utdannet lege, mens Gangeskar er IT-utdannet. Med andre ord har duoen vært ganske selvdrevne i både utvikling av det tekniske og konseptet som sådan.

Bedrer amerikanske kvinners helse

Nordmennene er selsvagt ikke like populære i alle kretser i USA for det mange anser som for enkelt, lettvint og preget av løssluppenhet.

De norske parhestene mener at det de gjør er helt nødvendig og bidrar positivt til amerikanske kvinners helse.

- Det er tre millioner uønskede graviditeter i USA per år. Store avstander, religiøse stigma og leger som tar seg godt betalt gjør prosessen vanskelig og tidkrevende. I tillegge er forsikringsselskapene sleipe ved å rullere på hvilke piller som er gratis til enhver tid. Har du ikke 70 dollar til pillen som er skrevet ut til deg, må du begynne hele prosessen på nytt, sier Engseth avslutningsvis til Finansavisen.

Del artikkel: