Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Norske sportskjeder merker nedgang

Norske sportskjeder merker nedgang
Sportskjedene i Norge mister stadig kunder til netthandel og direkte til de store merkevarene.
Bilde: Gresvig
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Sportskjedene i Norge mister kunder til blant annet netthandel hvor merkevarer selger direkte til forbrukerne. Dette slår negativt ut på tallene som Norsk Sportsbransjeforening viser til og hvor vi kan se en nedgang på hele 8,59 prosent fra første kvartal i fjor til i år.

ANNONSE

Første kvartal i år kunne de norske sportskjedene vise til en tilbakegang på 8,59 prosent fra fjorårets samme periode. Nå viser tall fra Norsk Sportsbransjeforening noe bedring fra første kvartal, men det er tydelig at de tradisjonelle butikkene stadig mister terreng. Dette skriver E24.
 
Rapporterende til Norsk Sportsbransjeforening er XXL, Sport1, Stadion, Sport Norge, Coop, Intersport, samt G-sport som i disse dager omprofileres til Intersport på grunn av nedleggelse.
 
Les også: Gresvig legger ned G-Sport og G-Max

Merkevarene selger direkte til forbrukerne

E24 skriver videre at det som stjeler omsetning fra butikkene blant annet er at merkevarer selger produkter direkte til forbruker. Sportskjedenes omsetning endte på 3,19 milliarder kroner til sammenligning mot 3,24 milliarder kroner på samme tid i fjor.
 

- For bare noen år siden stod sportskjedene for 90 prosent av omsetningen til sluttbruker (...), nyere beregninger viser at kjedene nå står for rundt 70 prosent, skriver administrerende direktør i Norsk Sportsbransjeforening, Trond Evald Hansen, i en rapport.

Les også: XXL innrømmer prisjuks

Del artikkel: