Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nøstebarn – ungen som aldri blir voksen

Netthandel

Etter 15 år trodde Jannecke Helle Riisøen at hun visste det meste om hvordan få til et mest mulig smertefritt skifte av dataløsning. Det femte systemskiftet gav likevel Nøstebarn en økonomisk nedtur i fjor.

ANNONSE

Nå er Nøstebarn nominert til «årets nettbutikk» (vinneren avsløres på Load på torsdag) og klar til å satse i Danmark og Sverige.

Nøstebarn gikk på lufta som nettbutikk allerede i 1998 og er dermed å anse som en veletablert nettbutikk. Forretningsideen er å designe, produsere og selge funksjonelle, trygge og miljøvennlige barneklær laget av ull. Da «barnet» ble aksjeselskap i 2000, var strategien staket ut og de tyngste løftene allerede tatt, forteller gründer og nettbutikkpioner Jannecke Helle Riisøen.

Nøstebarn har i dag 50 ansatte, fordelt på rundt 30 årsverk. Produktutviklingen ved hovedkontoret på Nesttun i Bergen er hjertet i virksomheten. All produksjon skjer i Tyskland. Ikke fordi det er billigst, men fordi landet har EUs strengeste regelverk for miljøsertifisering.

- De fleste miljøsertifiseringer sikrer klær som er fri for kjente miljøgifter. Nøstebarn følger en langt strengere sertifisering: Produktene våre skal bare inneholde materialer som vi vet er trygge, og som samtidig ivaretar etikk og miljø i alle ledd, sier nettbutikkgründeren entusiastisk.

Systemskifte - en utfordring

Ønsket om en bedre nettbutikk som gir en like god handleopplevelse som en fysisk butikk, var foranledningen til at Nøstebarn i fjor valgte å skifte dataløsning for femte gang siden starten.

Selskapet hadde et alt-i-ett-system fra Axapta. Integrasjonen av data mellom nettbutikk, ordre, lager, faktura og regnskap og fysisk butikk var grei, men ingen av delløsningene fungerte optimalt.

- Fordelene med et alt-i-ettsystem er store, men ved å splitte opp får man mer spesialiserte enheter. Nøstebarn har store krav til nettbutikken. En separat nettbutikkløsning inneholder mange ferdige funksjoner som vi før måtte betale og vente lenge på for å få utviklet. Kostnadene, sett i forhold til behovet for utvikling, gjorde derfor at systemet var uakseptabelt kostbart i lengden, ifølge Riisøen.

Tre leverandører

I stedet valgte de å gå for tre separate løsninger: Trollweb har levert den Magento-baserte nettbutikken, Navision fra Oseberg Solutions holder rede på ordre, lager, innkjøp og regnskap, og Elfo står for datasystemet i de fem butikkene.

Selv med bare 300 varer, i 3000 farger og størrelser, fikk selskapet en vanvittig utfordring med å integrere dataflyten fra de tre forskjellige datasystemene, og få alt til å fungere som det skulle.

- Det ble ekstremt krevende, og dyrt, sier Riisøen, men legger til at hun ikke angrer, nå som hun har det ferdige systemet oppe å gå.

Tro mot konseptet

Gjennom disse 15 årene har Nøstebarn vært tro mot det opprinnelige konseptet, selv om det etter hvert har sneket seg inn noen varme og komfortable voksenklær i katalogen. Om Jannecke Riisøen har planer om å kapre nye kundegrupper i Norge, holder hun kortene tett til brystet.

- Vi skal fortsatt gjøre det vi er gode på, forsikrer hun.

Utlandssatsning

Langt mer åpen er hun om ekspansjonsplanene i Danmark og Sverige. Satsningen som startet i 2012, ble lagt på vent mens fjorårets systemskifte stod på som verst, men nå er det her nettbutikkpioneren setter inn turboen.

Det ble laget egne nettsider for hvert land, med nasjonale språk. Bruk av valutakalkulator har resultert i prisvariasjoner, og har ikke vært tilfredstillende. Snart skal kunder i Danmark og Sverige også få faste priser i egen valuta.

Vurderer EU-etablering

- Den største utfordringen var å finne noen som kunne fortelle hvordan vi skulle gjøre det, for å få alt korrekt både regnskapsmessig og overfor tollmyndighetene. Vi importerer varer engros fra EU-landet Tyskland, og eksporterer detaljhandel videre til andre EU-land. Tollbehandling og utenlandsfrakt er dyrt.

- Selv om vi kontaktet både Tollvesenet, Innovasjon Norge og betalte konsulenter, var det vanskelig å få brukbare svar. Det førte til både irriterende og veldig dyre feil underveis før vi fikk landet løsningen, sier Riisøen.

- For Nøstebarn hadde det nok vært mer rasjonelt om vi hadde hatt eget lager med forpakning i et EU-land, konstaterer netthandelsgründeren.

- For at en utenlandsetablering skal lønne seg, må imidlertid volumet opp. Salget i våre naboland tilsier foreløpig ikke en slik satsning, forteller Riisøen. Når det eventuelt kan bli aktuelt, ønsker hun ikke å antyde noe om.

Fritt kanalvalg

Med et unikt konsept og hele landet som potensielt marked var det å etablere en nettbutikk en selvfølge. Men den ene kanalen skal supplerer de øvrige. Kundene skal kunne velge den som passer best. I disse dager er nettbutikkpioneren spent på responsen på den nær forestående lanseringen av tilbudet om «bestill på nett – hent i butikk».

- Nøstebarns mål er å tilby kundene den beste nettbutikken. Vi har mye på hjertet og mange vitebegjærlige kunder. Nettbutikken blir stadig bedre for hver oppdatering. Det er fortsatt et stykke igjen til det visuelle inntrykket kundene opplever er like inspirerende som det de sitter igjen med etter å ha bladd seg gjennom en papirkatalog, sier Riisøen.

Å droppe utsendingen av den årlige papirkatalogen til de 78 000 registrerte kundene, er derfor ikke noe tema, bedyrer hun.

Kostbare investeringer

Fem fysiske butikker i Norges største byer stod for 60 prosent av den totale omsetningen på 58,1 millioner kroner i fjor. Resultatet stupte til minus 1,5 millioner, etter mange år med overskudd:

- Nøstebarn har gått med overskudd helt siden starten. Unntaket er årene der vi har tatt store og kostbare investeringer slik som i fjor, med totalutskifting av datasystemer og nettbutikk i tillegg til ny butikk i Stavanger, sier Riisøen.

Parallelt med nettbutikken har Jannecke Helle Riisøen født og oppdratt fire unger – Nøstebarn regner hun som den femte – ungen som aldri blir voksen.

(Foto: Liv Strømme)

Del artikkel: