Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny allianse åpner nye dører for norske nettbutikker

Netthandel

Med nye samarbeidspartnere på plass får Posten og Brings bedriftskunder tilgang til et europeisk nettverk som omfatter 42 000 servicepunkter.

ANNONSE

Logistikkselskapene DHL Parcel Europe, DHL Freight Sweden og finske Posti skal fra over sommeren samarbeide med Posten og Bring. Dette gjøres for å møte trenden med økt internasjonal netthandel - og kundenes behov for tilgang til et europeisk nettverk for distribusjon av netthandelspakker.

Det gir raskere fremsendingstid på pakker til og fra 16 europeiske land, og nettbutikkene får tilgang til distribusjonstjenester på tvers av landene.

- Posten og Brings kunder får et effektivt og sømløst nettverk for å sende pakker til og fra Europa, noe som er viktig i en tid med økende netthandel. Vi har styrket vårt tilbud og blitt en av de største logistikkaktørene i Norden, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge, i en pressemelding.


Dag Mejdell.

Dag Mejdell.
Foto: Birger Morken/Posten Norge

Stort nettverk

Bring Danmark har de siste årene bygget ut et omfattende pakkeutleveringsnett, som nå blir en del av det europeiske nettverket. Det innebærer en betydelig volumøkning i Brings danske nettverk.

- 1. april ruller samarbeidet i gang i Danmark. I Norge vil dette først skje en gang over sommeren, sier pressesjef i Posten, John Eckhoff, til Netthandel.no.

I Sverige har det gjennom flere år vært et tett samarbeid mellom DHL og Bring. Nå utvides samarbeidet ytterligere, med blant annet ny sporingsløsning for svenske forbrukere.

Samarbeidet med finske Posti gir norske nettbutikker økt tilgang til tjenester i Finland og Baltikum, der Posti har ekspandert kraftig de siste årene.

Enklere med internasjonal handel

I Norge har Posten det mest omfattende nettverket, og benyttes av alle pakketransportørene for utlevering av pakker til norske forbrukere.

- Undersøkelser viser at 75 prosent av europeiske nettbutikker ikke fullt ut utnytter mulighetene for grenseoverskridende handel. Nettverket bedrer mulighetene for internasjonal handel og vi ser et stort potensial i dette samarbeidet, sier Mejdell.

Posten og Brings bedriftskunder får nå tilgang til et europeisk nettverk som omfatter 42 000 servicepunkter i Sverige, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Tyskland, Østerrike, Polen, Tjekkia, Slovakia, Nederland, Belgia, Luxembourg og Frankrike.

Samarbeidet med DHL og Posti innebærer også at de får enklere tilgang til Posten og Brings nettverk i Norge og Danmark.

Del artikkel: