Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny hovedeier i barneutstyrskjeden Babycare

Fra lokal handelsstandsleder til babyutstyr og barnevogner
Norges største barneutstyrskjede, Babycare AS, får inn ny hovedeier for å sikre god utvikling.
Foto: Pressebilde: Babycare
therese.karlsrud.haugen

Får eierandel på nesten 40 prosent.

ANNONSE

Den norske barneutstyrskjeden Babycare AS styrker kapitalen gjennom en rettet emisjon mot et nystiftet selskap, Stavros AS, som etter emisjonen vil ha en eierandel på 39,9 prosent i selskapet.

Babycare rapporterer sterk vekst i både volum og lønnsomhet for 2018, hvor årsresultatet ble snudd fra underskudd til overskudd på 147 000 kroner. Omsetningen skal i følge Proff.no ha landet på 36,7 millioner kroner.

For 2019 venter selskapet ytterligere stor forbedring. 

Skal sikre god utviklingHarald Eikrem Andersen, daglig leder for Babycare. Foto: Pressebilde: Babycare

Bak den nye eieren Stavros AS står Morten E. Fredriksen, Ole-Bjørn Gjerde, Inger Elise Iversen og Tor Andersen fra Bergen. Alle har solid erfaring som investorer og dessuten lang fartstid som ledere, rådgivere og fra styrearbeid. 

- For Babycare AS er dette en viktig dag, da det sikrer oss et godt økonomisk fundament til å ta ut potensialet vi nå ser i markedet, sier en fornøyd daglig leder Harald Eikrem Andersen i en pressemelding og fortsetter:

- Vi har lønnsom vekst i et presset marked, og målet er å være det beste valget for kunden. Dette vil igjen over tid sikre god utvikling for selskapets samarbeidende butikker, leverandører og eiere.

- Investerer mer i hvert enkelt barn

Styreleder Gunnar Onarheim Sulen i Babycare AS sier at det har vært viktig for styret å sikre en riktig avtale for selskapet og en god avtale for eksisterende aksjonærer, i tillegg til at ny hovedeier kommer inn på et rett tidspunkt for å kunne ta del i fremtidens resultatutvikling. 

Babycare har i dag 50 fysiske butikker samt nettbutikk.

- Styret og ledelsen har gjort flere grep som har gitt resultater, og vår kapital og kompetanse vil forhåpentligvis styrke mulighetene for Babycare fremover. Det fødes kanskje færre barn i Norge, men foreldre investerer mer i hvert enkelt barn, og vi ser et helt annet handlemønster enn for bare få år siden. Dette blir det spennende å være med på, sier Tor Andersen som har fulgt utviklingen i Babycare med stor interesse over flere år.

Del artikkel: