Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny omsetningsrekord i elektro-bransjen

Experts lillebror omsatte for milliardbeløp
Antall solgte TV-apparater stiger fra 375 000 i 2016 til 386 000 i 2017. Her fra Power-butikken på Alnabru i Oslo.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Nordmenn kjøper flere og større TV-er, færre hvitevarer og mer avanserte dingser. Det ga et omsetningshopp i 2017, skriver Stiftelsen Elektronikkbransjen.

ANNONSE

Norske konsumenter er fortsatt veldig glad i elektro-produkter.

Tallene for 2017 viser en omsetningsvekst på 6,2 prosent i forhold til året før og ender på 35,3 milliarder kroner, mot 33,2 milliarder kroner i 2026, skriver Stiftelsen Elektronikkbransjen

Dyrere og mer avanserte produkter

Dette er samlet verdi for omsetningen av lyd, bilde og multimedia, hvitevarer og småelektriske produkter, foto, mobiltelefoner og bærbare PC-er til forbrukermarkedet.

- Med i tallene er blant annet ikke spillkonsoller, tilbehør og stasjonære PC-er, så vi anslår 35 milliarder til å være et konservativt tall på markedet. Selv om antall solgte produkter faller noe, er verdien relativt stabil da nordmenn kjøper dyrere og mer avanserte produkter, sier Jan Røsholm, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

10 000-kronersgensen

Fjoråret ble også året der kamerasalget snudde de siste årenes negative trend, og kan vise til vekst i salget.

Store hvitevarer, den største omsetningsdriveren i bransjen, har en liten nedgang i salget totalt, mens TV-salget gikk svært bra.

Vi kjøpte noe færre mobiltelefoner, men til gjengjeld brukte vi mer penger på telefonene. 2017 var året hvor prisene på enkelte modeller brøt 10 000-kronersgrensen.

Del artikkel: