Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ny rapport viser: Nordmenn handler mest på nett

Ny rapport viser: Nordmenn handler mest på nett
PostNords netthandelsekspert Rikke Kyllenstjerna spår utenlandske etableringer i Norge.
Foto: Pressebilde: PostNord
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

PostNords rapport "Netthandel i Norden" viser blant annet at vi nordmenn handlet for nærmere 50 milliarder kroner i 2018. Antall kroner vi bruker på netthandel i måneden har blitt firedoblet i løpet av de siste ti årene, og netthandelsekspert Rikke Kyllenstjerna spår utenlandske etableringer i Norge.

ANNONSE

I PostNords "Netthandelen i Norden"-rapport kommer det frem at vi nordmenn handler nesten tre ganger så mye fra Ebay som det svenskene og danskene gjør. Samtidig handler finnene mest fra Sverige, svenskene fra Tyskland, og danskene fra Storbritannia. Det er altså store forskjeller oss nordboere i mellom.

Hele 66 prosent av Norges befolkning oppgir at de månedlig handler på nett. Rapporten fra PostNord er ment å beskrive utviklingen og forbrukeradferden knyttet til netthandel, og vi kan se flere spennende tall som gir grunn for PostNord å konkludere med at nordmenn er glade i netthandel.

For eksempel anslås det at nordmenn handlet på nett for hele 49,1 milliarder kroner i 2018. Det kommer også frem at i tidsperioden 2008 til 2018 har antall kroner vi bruker på netthandel firedoblet, og gjennomsnittet ligger nå på 2095 kroner i måneden per person.

Les også: Halve Norge handler med mobilen hver måned: - Skaper enorme muligheter for netthandelsaktørene

Ekspert spår etablering av utenlandske aktører i Norge

PostNords netthandelsekspert Rikke Kyllenstjerna forteller i en pressemelding at hun ikke er overrasket over resultatene da vi nordmenn generelt sett har mer vane for å handle fra utlandet enn det våre nordiske naboer har.

I følge Kyllenstjerna kan også den store forskjellen mellom nordmenn og svenskene skyldes at mange merkevarer ikke finnes i norske butikkhyller - noe som fører til mer netthandel.

- På lang sikt kan utviklingen vi ser i dag føre til at utenlandske nettbutikker etablerer lokale lagerløsninger i Norge, spesielt for returer, sier Kyllenstjerna i pressemeldingen. 

Les også: Vipps lanserer mobilbetaling i butikk

Del artikkel: