Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nystartet nettbutikk sikter mot 100 millioner

Ole Martin N. Evensmo

I fjor vinter leverte Adams Matkasse sine første matkasser. I år sikter selskapet mot 100 millioner kroner i omsetning.

ANNONSE

Nettbutikken Adamsmatkasse.no åpnet i februar i fjor og omsatte i løpet av året for 7,8 millioner kroner. Veksten i år har vært formidabel.

- Vi har vokst ekstremt raskt. I år har vi satt et omsetningsmål på 100 millioner kroner. I løpet av de kommende 12 månedene regner vi med å omsette for 150 millioner kroner, sier daglig leder Lasse Smedsvig til Finansavisen.

Selskapet leverer i likhet med konkurrenten Godtlevert.no ferdige middagskasser med oppskrifter og råvarer. Selskapet startet opp i Bergen, men utvidet raskt til Stavanger og Sandnes. Fra 2014 har nettbutikken utvidet salget til ytterligere 15 byer.

Adams Matkasse ble startet opp av de fire gründerne Mats Wickman, Lasse Smedsvig, Harald Reigstad Aalvik og Adam Bjerck som alle er mellom 22 og 26 år. De har nå fått inn Sveriges ledende matkasseaktør Linas Matkasse inn på eiersiden. Svenskene eier nå vel halvparten av den Bergensbaserte selskapet, mens de unge gründerne eier resten.

Konkurrenten Godtlevert.no forventer å selge matkasser for nærmere 200 millioner kroner. Også nykommer Kolonial.no er blant dem som tilbyr matkasser (i tillegg til å være en vanlig matbutikk på nett). Smedsvig er likevel optimistisk.

- Grovt estimert er det minst 400 000 potensielle kunder i Norge, så det er et stort, uforløst potensial i markedet. I tillegg er bransjen veldig lite konjunkturavhengig.

PS: Redaksjonen planlegger å lage en større sak om salg av mat på nett innen kort tid. Vi tar gjerne imot tips om du vet noe du mener kan være av interessere. Send dine tips til redaksjonen@netthandel.no.

(Foto: Adams Matkasse)

Del artikkel: